Bilanțul tentativei de lovitură de stat din Turcia a ajuns la 290 de morți

Ultima actualizare:

    Bilanțul morților a ajuns la 290Foto: Getty
Bilanțul morților a ajuns la 290Foto: Getty

Tentativa de lovitură de stat din Turcia, de vineri, 15 iulie, s-a lăsat cu sute de morți, iar numărul lor crește chiar și la două zile de la incident. Puciul a eșuat, dar numărul celor decedați este îngrijorător. Bilanțul a crescut la 290 de morți, conform Ministerului de Externe din Turcia.

În comunicatul emis de autoritățile din Țara Semilunei se mai menționează că peste o sută dintre cei uciși sunt din rândul puciștilor, iar numărul total al răniților trece de 1.400. Bilanțul anterior al victimelor menționa 265 de morți și 1.440 de răniți, anunță Agerpres.

Și numărul persoanelor arestate a ajuns la 6000. Aproximativ 3000 dintre persoanele reținute vin din rândurile puciștilor. Inlcusiv consilierul militar al președintelui Recep Erdogan a fost arestat.

Cu toate acestea, președintele turc a sfătuit populația să rămână în stradă și a promis că va scăpa țara de susținătorii și de "virusul" Gulen, clericul musulman care locuiește în SUA, pe care Erdogan îl crede creierul din spatele tentativei d elovitură de stat.

Vineri seară (15 iulie), avioane militare și elicoptere au survolat capitala Turciei, Ankara, acolo unde s-au auzit focuri de armă și explozii. În Istanbul, ambele poduri peste Bosfor s-au închis. Premierul turc, Binali Yildirim, a anunțat că o facțiune din cadrul armatei încearcă să dea o lovitură de stat. Criza a durat ore bune, timp în care confuzia a fost întreținută de informații contradictorii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net