Bilanţul incendiului din Londra continuă să crească: 79 de morţi

Ultima actualizare:

    Supraviețuitorii au călcat pe cadavre pentru a se salvaFoto: Getty
Supraviețuitorii au călcat pe cadavre pentru a se salvaFoto: Getty

Numărul celor care ar fi murit în turnul Grenfell care a ars în Londra miercuri noaptea a crescut la 79. Mai mult, bilanţul ar putea depăşi 100 de morţi, pentru că autorităţile cred că cei din etajele superioare ale blocului nu au avut cum să iasă.

UPDATE: Un nou bilanț al victimelor incendiului din Grenfell Tower indică 79 de morți, potrivit Digi 24. Operațiunile de căutare în clădirea arsă se află în plină desfășurare și se preconizează că ar putea să dureze mai multe săptămâni. Supraviețuitorii și rudele acestora, precum și a celor decedați sunt furioși pe autorități și în pe premierul Theresa May, în mod special, învinuite că gestionează haotic această criză și nu oferă sprijin sinistraților.

Theresa May se apără însă și susține că le-a promis sinistraților locuințe provizorii și a pregătit un fond de peste cinci milioane de euro pentru ajutorarea victimelor, indică sursa citată.

"Din păcate, sunt 58 de oameni care se aflau în turn în noapte incendiului şi sunt daţi dispăruţi. Ne temem că au murit. Numărul ar putea creşte, sper că nu, dar ar putea. Ne-am concentrat pe cei care ştiam că se aflau în bloc, dar ar putea fi şi alte persoane despre care nu ştiam", a declarat comandantul Stuart Cundy, conform mirror.co.uk. 

Până acum, 16 cadavre au fost recuperate din ruinele turnului şi duse la morgă. Poliţia a deschis o anchetă în cazul incendiului, pentru a determina cum a fost făcută renovarea turnului. 

Rudele şi cei care au scăpat din incediu acuză autorităţile că au folosit materiale inflamabile şi ieftine pentru a renova faţa blocului. Mai mult, ei spun că sinistraţii nu au primit sprijin în aceaste momente, iar că Theresa May nu a arătat empatie faţă de victime. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
accident Galati FOTO ISU Galati (3) jpeg
image
image
image
image
image
image
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
turisti pexels jpg
drum lugoj deva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net