A băut urină trei zile sub dărâmături, după cutremurul devastator din Nepal

Ultima actualizare:

    Bărbatul a continuat să bată în moloz până când a fost auzit de o echipă de salvatori francezicaptură: YouTube
Bărbatul a continuat să bată în moloz până când a fost auzit de o echipă de salvatori francezicaptură: YouTube

Un bărbat, Rishi Khanal, în vârstă de 27 de ani, a fost scos în viaţă dintr-un imobil surpat, la Kathmandu, după 82 de ore de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat capitala nepaleză, relatează Associated Press în pagina electronică.

Khanal tocmai îşi terminase prânzul, la un hotel din Kathmandu, şi urcase la al doilea etaj, în momentul în care totul a început să se zgâlţâie şi să se surpe. O bucată de zid s-a prăbuşit peste el şi a rămas blocat între dărâmături, cu un picior zdrobit, timp de peste trei zile. "Am tras speranţe, dar până ieri (marţi) am renunţat (să mai sper). Mi se albiseră unghiile, iar buzele îmi crăpaseră. Eram sigur că n-o să vină nimeni după mine. Eram sigur că voi muri", a declarat el pentru AP, miercuri, pe patul de spital, înconjurat de familie, scrie Mediafax.

A stat sub moloz, înconjurat de cadavre

În camera în care a rămas blocat, undeva în cartierul Gongabu din nordul capitalei, se aflau trei cadavre, potrivit DPA care citează The Nepali Times. Deşi era înconjurat de morţi, într-un miros teribil, el a continuat să bată în moloz până când a fost auzit de o echipă de salvatori francezi, care l-a scos dintre dărâmături în urma unei operaţiuni de câteva ore, precizează AP. "Nu se auzea niciun zgomot din afară. Am continuat să bat în dărâmături, iar până la urmă cineva a răspuns şi a venit să mă ajute", a declarat tânărul pentru agenţia americană. "Nu am avut ce să mănânc şi să beau, aşa că mi-am băut urina", a spus el.

Era neclar dacă Rishi Khanal era un angajat sau un oaspete al hotelului, potrivit AP. "Mă simt bine. Sunt recunoscător", a mai declarat tânărul pentru agenţia americană, chiar înainte să fie operat. Un al doilea bărbat prins sub dărâmături a vorbit cu salvatorii, dar a murit înainte să fie eliberat, a anunţat echipa care l-a salvat pe Khanal, potrivit DPA.

Peste 5.000 de persoane au murit, iar peste 10.000 au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a devastat Nepalul sâmbătă, soldat cu victime şi în India, Tibet şi Bangladesh. Doar 14 persoane au fost salvate de sâmbătă şi până marţi, a anunţat ONU.

image
image
image
image
image
image
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net