Bărbatul care a vrut să-l omoare pe Ronald Reagan, eliberat după 35 de ani

Ultima actualizare:

    John Hinckley a vrut să-l omoare pe Reagan pentru a o impresiona pe actrița Jodie FosterFoto: AP
John Hinckley a vrut să-l omoare pe Reagan pentru a o impresiona pe actrița Jodie FosterFoto: AP

John W. Hinckley Jr. este bărbatul care a încercat să-l asasineze pe președintele american Ronald Reagan, în 1981. Acum în vârstă de 61 de ani, Hinckley va fi eliberat după 35 de ani de la evenimentul cu pricina. Unitatea psihiatrică în care se află în acest moment va fi lăsată în urmă, iar atacatorul va locui începând din 5 august alături de mama sa, în Williamsburg, Virginia.

Pentru eliberarea individului au fost stabilite o mulțime de condiții, dar unele dintre ele pot fi ridicate dacă starea de sănătate psihică a bărbatului face progrese. Judecătorul care a luat decizia a hotărât că Hinckley nu mai reprezaintă o amenințare nici pentru el, dar nici pentru ceilalți și va merge să locuiască în casa mamei sale de 90 de ani, notează The Telegraph.

În 30 martie 1981, John Hinckley a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan la ieşirea din Hotelul Hilton din Washington. A rănit și alte trei persoane, inclusiv pe secretarul de presă al lui Reagan. A declarat că voia s-o impresioneze pe actriţa Jodie Foster, pentru care făcuse o obsesie de când o văzuse în filmul "Taxi Driver". Președintele american a petrecut 12 zile în spital.

Ronald Reagan a murit în 2004
Ronald Reagan a murit în 2004
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net