Avion prăbuşit în Franţa: Copilotul trebuia să fie în concediu medical în ziua tragediei

Ultima actualizare:

    Andreas Lubitz a întrerupt cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012, din cauza depresiei și a epuizării foto: telegraph.co.uk
Andreas Lubitz a întrerupt cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012, din cauza depresiei și a epuizării foto: telegraph.co.uk

Copilotul avionului prăbuşit în Franţa, Andreas Lubitz, trecea printr-o perioadă extrem de dificilă. Acesta tocmai se despărţise de iubita sa, pe care intenţiona să o ceară în căsătorie, şi făcea faţă cu greu schimbărilor din viaţa sa.

Ba mai mult de atât, acesta a ascuns faptul că era bolnav şi că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua tragediei, a anunţat vineri Parchetul din Düsseldorf, citat de România Tv.

Anchetatorii au găsit la domiciliile sale "adeverințe de concediu medical detaliate" și care vizau de asemenea și "ziua faptelor", a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii, potrivit Agerpres.

De asemenea, procurorii au mai declarat că în locuinţa lui Andreas Lubitz, copilotul suspectat că a provocat intenționat prăbuşirea avionului în Franţa, şi a cauzat moartea a 149 de persoane, s-au găsit documente medicale în urma urma perchezițiilor la locuințele din Düsseldorf și Montabaur.

"Au fost confiscate documente medicale care indică o boală și un tratament recomandat de medici", au mai spus procurorii din Düsseldorf, orașul unde locuia copilotul și unde trebuia să ajungă avionul care a decolat de la Barcelona, mai informează aceiaşi sursă citată.

"Faptul că există note medicale care spun că nu era în capacitate de a lucra, printre alte lucruri, și care au fost găsite răvășite, fiind recente și vizând inclusiv ziua faptelor, susține ipoteza bazată pe examinarea preliminară conform căreia persoana în cauză le-a ascuns angajatorilor și colegilor informația că era bolnav", a mai indicat Parchetul.

Avion prăbuşit în Franţa: Copilotul Andreas Lubitz avea probleme cu iubita, înainte de nuntă

Andreas Lubitz, copilotul avionului prăbușit în Franța, se afla în mijlocul unei "crize sentimentale" în relaţia cu prietena sa, susține cotidianul Bild, citat de Daily Mail. Ziarul german a anunţat că în săptămânile dinaintea accidentului şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de femeia iubită, cu care urma să se căsătorească anul viitor.

În plus, Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesională şi depresie în anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Femeia, care a preferat să păstreze anonimatul, a explicat că acesta îi mărturisise fiicei ei că avea depresie şi epuizare, motiv pentru care întrerupsese cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012.

Fiica femeii l-a văzut ultima dată pe Andreas Lubitz, copilotul avionului prăbușit în Franța, în vârstă de 28 de ani, în decembrie 2014. "Atunci părea normal şi spunea că se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia. "Nu pot decât să îmi imaginez că a avut ceva de moment. Nu cred că a plănuit prăbuşirea, deşi pare un masacru", a adăugat femeia.

Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că Andreas Lubitz era apt de zbor, precizând că începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, dar le întrerupsese o perioadă, timp în care a fost însoţitor de bord. "A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.

Avion prăbușit în Franța: Așa arată locul în care au murit 150 de oameni

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Potrivit procurorului din Marsilia, copilotul avionului prăbușit în Franța a refuzat să-i deschidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion.

Hélitreuillage et recherches sur la zone du... by Ministere_interieur

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net