Avion prăbușit în Columbia: Directorul companiei a fost arestat. Ce nereguli s-au constatat

Ultima actualizare:

    Compania LaMia are doar trei avioane, dintre care două sunt operaționaleFoto: Twitter
Compania LaMia are doar trei avioane, dintre care două sunt operaționaleFoto: Twitter

Autoritățile boliviene l-au arestat pe directorul companiei implicate în accidentul de avion de săptămâna trecută, soldat cu 71 de morți, inclusiv cea mai mare parte a echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Gustavo Vargas, un general în retragere, a fost reținut în cadrul anchetei.

Aeronava, operată de compania LaMia, ducea echipa de fotbal la cel mai important meci al său de până acum, când  a rămas fără combustibil. Un oficial bolivian, Cecilia Castedo, susține că l-a avertizat pe pilot înainte de decolare că destinația aleasă, Medelin, din Columbia, se află la limita distanței permise cu un singur plin de combustibil al avionului și că e riscant să accepte un astfel de zbor, relatează digi24.

Cecilia Castedo a cerut între timp azil în Brazilia, pe motiv că a primit amenințări și că a fost supusă unor abuzuri. Doar șase oameni au supraviețuit accidentului aviatic. Unul dintre ei, un membru al echipajului, Erwin Tumuri, a mărturisit că o oprire prevăzută iniția pentru alimentare, în orașul Cobija, din nordul Boliviei, a fost anulată de pilot. Nici însoțitorii de bord, nici pasagerii nu au fost anunțați că avionul are probleme electrice sau că a rămas fără combustibil. Compania LaMia a fost înregistrată inițial în Venezuela, înainte de a-și muta sediul în olivia. Are numai trei avioane, dintre care două sunt operaționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net