Avertismentul disperat al turcilor înainte de a doborî avionul rusesc

Ultima actualizare:

    Turcia audoborât un avion rusesc la granița cu SiriaFoto: captură video
Turcia audoborât un avion rusesc la granița cu SiriaFoto: captură video

O înregistrare audio a făcut vâlvă pe internet. Este vorba despre avertismentul primit de piloții ruși, care pilotau avionul Su-24, doborât de turci, pentru că a încălcat spațiul aerian de la granița siriano-turcă, marți dimineață (24 noiembrie). Înregistrarea a fost făcută publică de către un post de televiziune din Turcia.

Potrivit Ankarei, avionul rusesc ar fi fost avertizat de 10 ori înainte de a fi lovit, însă rușii nu au ascultat. Turcia susține că aparatul de zbor ar fi pătruns în spațiul aerian turc, însă Moscova respinge vehement acuzațiile.

„Deviați cursul către sud!”

Pe înregistrarea dată publicității se aude foarte clar avertismentul piloților turci: „Aici forțele aeriene ale Turciei. Vă apropiați de spațiul aerian al Turciei. Deviați cursul către sud!”.

Mesajul recepționat de pilotul avionului rus ar fi fost repetat de 10 ori înainte ca Suhoiul să fie doborât de aparatele de luptă F-16 turce, potrivit Mirror. Pentagonul a confirmat că mesajul de avertizare a fost recepţionat de pilotul avionului Su-24, înainte de a fi doborât. Postul turc a prezentat și reconstitutirea cronologică a celor întâmplate.

Momentul doborârii avionului a fost filmat

Copilotul Suhoiului care a fost doborât de turci, Konstantin Muraktine, susține că aparatul de luptă pe care îl pilota nu a încălat spațiul aerian turc, totodată afirmând că nu a fost primit nici un avertisment de la cele două F-16 turce. Avioanele de război ale Rusiei şi ale Siriei acţionează în acea zonă pentru a susţine forţele regimului Bashar al-Assad în lupta împotriva rebelilor. În luna octombrie, Turcia a mai doborât o dronă neidentificată în apropierea graniţei cu Siria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
rosii castraveti ardei (1) jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net