Avertisment Europol: ISIS plănuiește noi atacuri teroriste în Europa

Ultima actualizare:

    Gruparea teroristă ISIS ar urma să lovească inima EuropeiFoto: Twitter
Gruparea teroristă ISIS ar urma să lovească inima EuropeiFoto: Twitter

Gruparea teroristă ISIS plănuiește noi atacuri teroriste în Europa în viitorul apropiat, a avertizat oficiul european de poliție Europol, într-un raport dat publicității vineri (2 decembrie), la Haga.

Înfrângerile din Siria și Irak, dar și creșterea numărului de combatanți care revin în țările de origine au sport riscul unor atacuri în Europa occiddentală, potrivit raportului elaborat de Centrul de combatere a terorismului al Europol, care citează opinii ale serviciilor de informații potrivit cărora în Europa s-ar putea aflazeci de potențiali luptători ai ISIS, relatează stirileprotv.ro.

Se crede că gruparea teroristă ar pune la punct noi tactici pentru comiterea de atacuri în Occident. Experții susțin că Franța este cea mai evidentă țintă, dar și Belgia, Marea Britanie, Germania și Olanda au un risc crescut. 

Atentatele ar putea fi comise de grupări afiliate ISIS sau de atacatori care acționează pe cont propriu, așa-numiții „lupi singuratici”. În posibilele atacuri ar putea fi folosiți explzibili, cuțite, arme automate, topoare, macete sau mașini. Experții în terorism mai cred că probabilitatea unor atacuri cu mașina-capcană este mare.

Totodată, raportul Europol subliniază că experții în combaterea terorismului sunt îngrijorați de faptul că Libia începe să devină, după Siria, „o nouă bază pentru gruparea SI din care ar putea lansa atacuri în inima Uniunii Europene și în Africa de Nord”.

În 2015, forțele de securitate europene au arestat 667 de persoane suspectate de activități jihadiste, potrivit aceluiași raport.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net