Avea 8 milioane $ în cont, dar spăla podele

Ultima actualizare:

    După ce a murit, Ronald Read, din Vermont, a lăsat toţi banii moştenire unui spital
După ce a murit, Ronald Read, din Vermont, a lăsat toţi banii moştenire unui spital

Ronald Read, un om de serviciu econom şi inteligent, care a lucrat la o benzinărie din Vermont, a reuşit să strângă 8 milioane de dolari. După ce a murit, la 92 de ani, a lăsat cea mai mare parte din avere unui spital.

Toată lumea îl ştia un om modest şi cumpătat, care întreaga viaţă a spălat, cu conştiinciozitate,  podele, într-o benzinărie din statul Vermont. Ura să cheltuiască banii aiurea, nu suporta să vadă pe cineva risipind ceva. După ce a  încetat din viaţă, în iunie, anul trecut, toţi cunoscuţii săi au fost şocaţi când au aflat că avea 8 milioane de dolari (31.400.272 de lei) în conturi din bănci.

Ca să ajungă la această frumoasă avere, Read a făcut investiţii în afaceri sigure şi la bursă. “A investit numai în ceea ce ştia că îi va aduce dividende. Acest lucru era foarte important pentru el”, a dezvăluit avocata sa, Laurie Rowell. S-a calculat că omul de serviciu a investit circa 300 de dolari (1.177 de lei) pe lună cu o dobândă de 8 procente timp de 65 de ani. Deşi banii i se înmulţeau în conturi, nimeni nu şi-a imaginat, până ce a ieşit la pensie, în 1997, că era de fapt un om bogat.

A avut mereu salarii mici şi nu s-a dat în lături să facă slujba umilă până în ultima zi de serviciu. Recent, testamentul lui Read s-a deschis şi s-a aflat că a lăsat 4,8 milioane dolari (18,8 milioane de lei) Spitalului din Brattleboro şi 1,2 milioane dolari (4,7 milioane de lei) bibliotecii locale, spre stupefacţia apropiaţilor. Restul, de 3 milioane de dolari (11,8 milioane de lei), i-a lăsat celor doi fii vitregi ai săi şi prietenilor.

A ieşit la pensie la 75 de ani
A ieşit la pensie la 75 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net