Autoritățile italiene, acuzate că au mințit în legătură cu magnitudinea cutremurului

Ultima actualizare:

    Cutremurul din Italia a avut magnitudinea de 6.2 grade pe scara RichterFoto: AFP
Cutremurul din Italia a avut magnitudinea de 6.2 grade pe scara RichterFoto: AFP

291 de persoane au murit în urma seismului care a lovit Italia miercuri dimineață, 24 august, și alte sute sunt date dispărute. Localități întregi au fost șterse de pe hartă, iar mii de oameni nu mai au unde locui. Starea de haos încă domnește în Italia, iar acuzațiile îndreptate către autorități nu îmbunătățesc deloc lucrurile.

Magnitudinea cutremurului a fost anunțată ca fiind de 6,2 grade pe scara Richter, dar există bănuieli că autoritățile ar fi mințit pentru a nu plăti despăgubiri cetățenilor rămași fără locuințe și au anunțat doar 6 grade. “În afara ţării se vorbeşte de o magnitudine de 6,2. Potrivit legii Monti, dacă un seism nu trece de 6,1, statul nu plăteşte despăgubiri”, este unul dintre mesajele apărute pe Twitter şi citate de publicaţia La Stampa, care încearcă însă să demonteze o astfel de speculaţie, notează news.ro.

Un alt punct accentuat de ziarul italian face referire la faptul că magnitudinea ar sta la baza plăţii despăgubirilor, când de fapt acestea sunt calculate în funcţie de intensitatea seismului, care sunt două valori total diferite. Mai mult, articolul din legea la care se face referire în mesajul de pe Twitter ar fi fost anulat.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net