Au stropit noul an cu sânge nevinovat

Ultima actualizare:

    Zeci de ambulanţe  au fost chemate la  locul atentatului pentru  a-i prelua pe răniţi
Zeci de ambulanţe au fost chemate la locul atentatului pentru a-i prelua pe răniţi

Seria atentatelor a fost deschisă la doar o oră  şi 20 de minute de când a început 2017. Aveau încă paharele de şampanie în mână şi îşi făceau planuri pentru noul an, când rafalele de gloanţe i-au secerat. În cel mai faimos club din Istanbul, moartea a luat locul distracţiei.

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30, când aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului. 


    Imagini cu atacatorul  înarmat au fost făcute  publice de presa turcă
Imagini cu atacatorul înarmat au fost făcute publice de presa turcă

”Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou”, declara guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, citat de news.ro. ”Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Serviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, spunea proprietarul clubului Reina, Mehmet Kocarslan. Martorii au rememorat haosul şi panica oamenilor care încercau să scape cu viaţă din clubul Reina, povestind cum s-au căţărat peste cadavre pentru a reuşi să iasă.


    Forţele de ordine au găsit zeci de morţi şi zeci  de răniţi în club, după atacul sângeros
Forţele de ordine au găsit zeci de morţi şi zeci de răniţi în club, după atacul sângeros

”Tocmai ne găsisem un loc, în apropierea uşii era foarte mult praf şi fum. Apoi au început focurile de armă şi multe fete au leşinat. Ei spun că au murit 35 sau 40 de oameni, dar cred că sunt mai multe victime pentru că atunci când mergeam oamenii se căţărau peste alţii”, a relatat fotbalistul Sefa Boydaş, aflat în club în acea noapte. Clubul Reina este unul select, fiind frecventat şi de foarte mulţi cetăţeni străini, şi este situat pe malul european al Bosforului, lângă primul pod construit peste strâmtoarea care separă Europa de Asia.


    Rudele celor decedaţi  nu-şi pot reveni din şoc
Rudele celor decedaţi nu-şi pot reveni din şoc

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat ieri atacul armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul Reina, unde au fost ucise 39 de persoane, printre care se numără inclusiv 24 de cetăţeni străini. Atacul armat din clubul de noapte are loc la aproape două săptămâni de la asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov în Ankara.

Atacatorul n-a fost prins

simeon stalpnicul png

Autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reuşit să scape în haosul de după atac, transmite Reuters. Într-un comunicat de presă, ministerul a anunţat luni că 147 de persoane au fost reţinute după ce autorităţile au stabilit că acestea ”se aflau în contact cu organizaţia teroristă Daesh (acronomul arab al Statului Islamic)”.Potrivit agenţiei Aamaq, afiliată grupării, atacul de Anul Nou a fost comis de un ”soldat eroic al califatului, care a atacat cel mai faimos club de noapte în care creştinii îşi sărbătoresc sărbătoarea lor păgână”.

Alte atentate care ne-au bulversat

  • 22 martie 2016, Bruxelles. Doi bărbați belgieni, de origine arabă, s-au detonat în incinta Aeroportului Zavenem, respectiv la stația de metrou Maelbeek. În urma exploziilor, 32 de persoane și-au pierdut viața și alte 340 au fost rănite. Printre răniți s-au aflat și patru români.
  • 14 iulie 2016, Nisa. 84 de persoane au fost ucise, chiar de Ziua Națională a Franței, de un camion condus de un tânăr tunisian. Atacatorul a intrat intenționat în mulțimea care se strânsese să admire focul de artificii într-un loc de promenadă de pe malul Mării Mediterane. Atacatorul a fost împușcat.
  • 22 iulie 2016, Munchen. Un tânăr de 18 ani, de origine siriană, a împușcat mortal nouă oameni și a rănit alţi 21, în apropierea mall-ului Olympia. Atacatorul s-a sinucis.
  • 24 iulie 2016, Ansbach. Un tânăr de origine siriană s-a aruncat în aer la un festival de muzică. 15 persoane au fost rănite.
  • 19 decembrie 2016, Berlin. Un camion condus de tunisianul Anis Amri a intrat în mulțimea adunată la târgul de Crăciun. 12 persoane au fost ucise și alte 48 au fost rănite. Atacatorul a fost împușcat în Italia, unde se ascundea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net