Atentat în Munchen. Bilanțul provizoriu al victimelor: 9 morți

Ultima actualizare:

    Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața în urma atacului teroristFoto captură/Digi24
Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața în urma atacului teroristFoto captură/Digi24

Orașul german Munchen se află sub alertă după ce un terorist a intrat înarmat într-un centru comercial și a început să tragă în persoanele care se aflau în mall. Poliția a confirmat că zece oameni și-au pierdut viața.

Vineri după-amiaza, 22 iulie, a avut loc un atac armat într-un centru comercial din Munchen, potrivit informațiilor oferite de postul NTV, citate de Mediafax.ro. În urma împușcăturilor, mai multe persoane au fost rănite grav.

UPDATE: Șeful poliției din Munchen a anunțat că atacatorul este un tânăr de 18 ani, cu dublă naționalitate, germană și iraniană, potrivit digi24.ro. Acesta locuia în capitala Bavariei de doi ani și nu era în atenția autorităților. Bărbatul s-a sinucis după atac, împușcându-se în cap. Trupul său neînsuflețit a fost descoperit pe o stradă lăturalnică din apropierea mall-ului.

UPDATE: Presa germană vorbește de posibilitatea ca atacatorii să fie adepți ai extremei drepte, mai exact neo-naziști.

UPDATE: Bilanțul victimelor s-a ridicat la nouă morți.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, numărul morților a crescut la opt.

UPDATE: Poliţia Federală a confirmat pentru Suddeutsche Zeitung că 7 persoane au murit. Numărul celor răniți nu a fost confirmat încă.

UPDATE: La operațiunea de căutare a atacatorilor vor participa și polițiști din Austria, iar Cehia și-a intensificat controalele la granița cu Germania.

UPDATE: Poliția a închis accesul în Munchen, iar șoferii sunt rugați să circule pe autostrăzile care leagă orașul de restul țării. Șoselele trebuie să rămână libere pentru ca forțele de ordine să acționeze cu maximum de eficiență în găsirea atacatorilor.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, în Munchen acționează GSG-9, o unitate antiteroristă de elită.

UPDATE: Unul dintre cei trei atacatori s-ar fi sinucis, potrivit informațiilor oferite de Bild.de.

UPDATE: Cancelarul german Angela Merkel a convocat o celulă de criză iar în Munchen a fost declarată "situaţie specială".

UPDATE: Poliția a informat că la ora locală 17:50 mai multe apeluri la numărul de urgență au semnalat împușcături în zona străzii Hanauer. Împușcăturile s-au auzit apoi pe Riesstrasse și centrul comercial Olympia. Martorii au văzut trei persoane înarmate, potrivit Digi24.

UPDATE: A fost evacuată și Gara Centrală din Munchen. Circulaţia trenurilor regionale a fost oprită.

UPDATE: Un comunicat postat pe contul de Facebook al Poliţiei din Munchen vorbeşte despre trei atacatori. AFP citează surse care spun că 6 oameni au murit.

UPDATE: Poliţia din Munchen scrie, pe Twitter, că încearcă să ţină situaţia sub control, dar că în acest moment nu ştie unde se află trăgătorii. De asemenea, anunţă că alarma din Karlsplatz a fost falsă, potrivit Digi24.ro.

UPDATE: Poliția a declarat că nu știe unde se află atacatorul

UPDATE: Circulația cu metroul și transportul în comun de suprafață sunt în continuare oprite.

UPDATE: Ministrul de Interne al landului Bavaria a confirmat moartea a trei pesoane în urma atacului din centrul comercial Olympiapark. Presa germană anunţă că o nouă alarmă a fost dată în Marienplatz, în centrul oraşului, foarte aproape de Piaţa Stachus. De asemenea, sunt informaţii conform cărora 10 persoane au fost rănite.

UPDATE: Poliția le cere oamenilor să evite locurile publice și au fost evacuate stațiile de metrou.

UPDATE: Atacatorul a fugit din centrul comercial și este căutat într-o stație de metrou

UPDATE: Presa germană spune că se aud împușcături și în centrul orașului

UPDATE: Martorii oculari spun că cel puțin 15 persoane au fost ucise în urma atacului armat.

"În momentul de față, există o operațiune majoră în curs în centrul comercial Olympus (OEZ)", a declarat poliția locală.

Shooting in #Munich shopping mall #OEZ!! People running away to seek shelter!! pic.twitter.com/PB189s6RQy— Thamina Stoll (@thaminastoll) 22 iulie 2016

Shooting in #Munich shopping mall #OEZ!! People running away to seek shelter!! pic.twitter.com/PB189s6RQy

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net