Atacul din Germania, comis de un refugiat afgan de 17 ani

Ultima actualizare:

    Un tânăr afgan a atacat cu un topor pasagerii unui tren din GermaniaFoto: Twitter
Un tânăr afgan a atacat cu un topor pasagerii unui tren din GermaniaFoto: Twitter

Luni seară (18 iulie), un tânăr de doar 17 ani a semănat panică printre pasagerii unui tren care circula în Wurzburg, Germania. Cu ajutorul unui topor și al unui cuțit, puștiul a reușit să rănească patru persoane, în timp ce alte 14 sunt în stare de șoc. Băiatul afgan era refugiat, iar atacul său a fost descris de autoritățile bavareze drept un "probabil" act islamist.

Poliția l-a împușcat mortal pe atacator, în timp ce acesta încerca să părăsească locul incidentului. "Cel mai probabil, atacul a avut un fond islamist", au declarat autoritățile. Mai mult, conform martorilor, refugiatul ar fi strigat "Allahu Akbar" ("Allah e mare" n.r) chiar înainte de a începe măcelul. Era dotat cu arme pentru tăiat și tranșat, potrivit presei locale, citată de The Telegraph.

Trei dintre victime sunt rănite grav, în timp ce a patra are răni minore. 14 persoane sunt în stare de șoc. Printre victime se află și patru membri ai unei familii din Hong Kong. Un purtător de cuvânt al Polției din Wurzburg a declarat: "Suspectul a reușit să părăsească trenul, polițiștii au plecat în urmărirea lui, iar ca urmare al acestui lucru, atacatorul a fost împușcat și ucis".

Afganul a venit în Germania ca refugiat

Joachim Herrmann, ministrul de Interne din landul Bavaria, a spus că tânărul atacator a ajuns în Germania ca refugiat neînsoțit, a locuit la început într-un adăpost, iar mai apoi într-o familie adoptivă, în apropiere de orașul Ochsenfurt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net