Atacul armat de la Istanbul, revendicat de jihadişti!

Ultima actualizare:

    Un supraviețuitor a povestit cum oamenii se călcau în picioare pentru a ieși cât mai repede din clădireFoto: Getty
Un supraviețuitor a povestit cum oamenii se călcau în picioare pentru a ieși cât mai repede din clădireFoto: Getty

Nu mai înape nicio îndoială că atacul armat din noaptea de Rrevelion din clubul Reina a fost mâna terorişilor! Jihadiştii Statului Islamic au revendicat luni dimineaţă incidentul în urma căruia au fost ucise 39 de persoane, printre care se numără inclusiv 24 de cetăţeni străini.

Bărbatul care a deschis focul se plimbă liber, dar autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reuşit să scape în haosul de după atac, transmite Reuters. 

”În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care luptătorii Statului Islamic le-au condus împotriva apărătorilor crucii din Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul dintre cele mai faimoase cluburi de noapte, unde creştinii petrec această sărbătoare apostată”, se arată într-un comunicat al ISIS.

The Guardian scrie că autorităţile turce au descoperit mai multe similarităţi între atentatul de la aeroportul internaţional Ataturk şi atacul armat de la clubul Reina. De asemenea, anchetatorii încearcă să investigheze dacă este vorba chiar de aceeaşi celulă teroristă a ISIS.

Până în acest moment, liderii turci au evitat să speculeze cu privire la identitatea principalului suspect sau gruparea din spatele atacului armat din Istanbul.

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30, când aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului. 

”Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă... a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou”, declara guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin.

Unii martori susţin că atacatorul vorbea în limba arabă, însă informaţia nu a fost confirmată oficial, iar pentru a scăpa cu viaţă unele persoane aflate în club au sărit în apele Bosforului.

De asemenea, presa turcă l-a găsit pe taximetristul care l-a transportat pe atacatorul necunoscut până la clubul Reina. Acesta din urmă a susţinut că suspectul părea originar din Asia.

Atacul armat din clubul de noapte are loc la aproape două săptămâni de la asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov în Ankara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net