Atacatorul sirian din Germania, simpatizant ISIS. Grupul a revendicat actul

Ultima actualizare:

    Un tânăr sirian de 27 de ani s-a aruncat în aer în orașul Ansbach din GermaniaFoto: Getty
Un tânăr sirian de 27 de ani s-a aruncat în aer în orașul Ansbach din GermaniaFoto: Getty

Un sirian de 27 de ani s-a aruncat în aer în orașul Ansbach, situat lângă Nurnberg, în Germania, pentru că i-a fost refuzat accesul la un festival de muzică. Acesta și-a pierdut viața, iar actul său a dus și la rănirea a 15 persoane.

Sirianul  tocmai fusese întors din drum, fiindu-i interzis accesul la festivalul de muzică unde se strânseseră peste 2.500 de persoane. „Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte persoane”, a declarat ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, conform Associated Press. Bărbatul, care a locuit în Germania pentru ultimii doi ani, a primit tratament psihiatric, iar de două ori a încercat să se sinucidă.

Autoritățile au găsit, în telefonul atacatorului, un filmuleț în care jura credință grupului ISIS, anunță The Independent. "O traducere provizorie arată că atacatorul a anunțat în mod expres, în numele lui Allah și mărturisindu-i credință lui Abu Bakr al-Baghdadi, un lider islamist celebru, că atentatul împotriva Germaniei este unul de răzbunare pentru că nemții stau în calea islamului. Cred că nu mai există nicio îndoială că atacul a fost unul de natură teroristă și cu un fond islamist", a declarat un oficial din securitatea bavarează, într-o conferință de presă.

Mai mult, ISIS a și revendicat atacul, prin agenția sa media, Amaq. Jurnaliștii din Germania au anunțat că pe tânăr îl cheamă Mohammad Daleel. În rucsacul acestuia au fost găsite mai multe piese metalice ascuțite, iar în casa sa au fost descoperite filmulețe pline de violență și materiale folosite în manufacturarea de bombe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net