Atacatorul de la München a pregătit măcelul timp de un an de zile

Ultima actualizare:

    Scena atacului de vineri
Scena atacului de vineri

Ali David Sonboli, adolescentul de 18 ani care a omorât nouă persoane la München şi s-a sinucis, plănuise atacul de circa un an şi cumpărase arma semiautomată la negru, cu ajutorul unor infractori contactaţi online.

Tânărul a început să planifice atacul după ce vizitase în urmă cu un an locul unui masacru comis în anul 2009 tot în Germania. Este vorba de atacul din martie 2009 la o şcoală din zona Winnenden/Wendlingen, landul german Baden-Württemberg, soldat cu 15 morţi şi sinuciderea atacatorului. Un fost coleg al lui Ali David Sonboli le-a spus poliţiştilor că acesta a făcut sute de poze la locul masacrului şi a stat ore în şir la şcoala din Winnenden. În casa tânărului cu origini germane şi iraniene s-au mai găsit documente care sugerează că un alt ”model” pentru Sonboli a fost norvegianul Andres Breivik, care cu exact cinci ani înainte, ucisese 77 de persoane în Norvegia.

Ali David Sonboli
Ali David Sonboli

Şeful poliţiei a precizat că în calculatorul criminalului de la München a fost găsit un document care arată că adolescentul german de origine iraniană era pasionat de jocuri video violente şi de atacuri armate. Oamenii legii au mai stabilit că tânărul şi-a procurat arma folosită vineri de pe un site ilegal de Internet. Pistolul, model Glock 17 de calibrul 9 mm, a fost cumpărat cel mai probabil din Slovacia. Arma a fost, la un moment dat, transformată în piesă de recuzită pentru un teatru, ea devenind nefuncţională, spun surse din cadrul anchetei care au stabilit traseul pistolului. Înainte de a fi vândută pe Internet, arma a fost din nou modificată pentru a se putea trage cu ea. Deci, Sonboli a cumpărat un pistol perfect funcţional.

S-a inspirat dintr-un atac comis în 2009

Tim Kretschmer  s-a sinucis după atac
Tim Kretschmer s-a sinucis după atac

Surse citate de postul german N-TV afirmă că autorul crimelor din München s-a inspirat din atacul armat comis în martie 2009 la o şcoală din zona Winnenden/Wendlingen. La 11 martie 2009, 15 persoane au fost împuşcate la şcoala Albertville-Realschule din orăşelul german Winnenden, aflat la 20 km nord-est de Stuttgart, precum şi în orăşelul Wendlingen am Neckar, din apropiere. Alte 11 persoane au fost rănite, unele dintre ele grav. Atacatorul a fost Tim Kretschmer, un fost elev al şcolii, atunci în vârstă de 17 ani. După un prim atac sângeros în fosta lui şcoală, ucigaşul a reuşit să fugă cu o maşină. În timp ce era urmărit de poliţie a mai ucis şi rănit câteva alte persoane. S-a sinucis înainte de a fi capturat. Anchetatorii au descoperit că Kretschmer era un tip foarte retras, care nu reuşise încă să aibă o prietenă şi dezvoltase din acest motiv o ură foarte mare faţă de sexul opus. De altfel, dintre victimele din fosta sa şcoală, una singură nu a fost femeie. 

Anders Breivik a ucis 77 de oameni

Măcelul comis de Breivik
Măcelul comis de Breivik

La 22 iulie 2011, cu exact cinci ani înaintea atacului lui Sonboli, norvegianul Anders Breivik a detonat o maşină-capcană în apropierea clădirilor guvernamentale din Oslo, ucigând opt oameni. La o distanţă de câteva ore, a debarcat pe insula Utoya, unde se desfăşura o tabără a Partidului Muncitoresc şi, pretizând a fi poliţist, a deschis focul asupra tinerilor prezenţi, împuşcând mortal 69 de persoane. Cea mai tânără dintre victime a fost Sharidyn Svebakk-Bohn, care tocmai împlinise 14 ani. Arma lui Breivik, un Glock 17 calibrul 9 mm, e acelaşi model cu cea folosită de Ali David Sonboly în atacul de vineri seara. Întrucât vinovăţia lui Breivik a fost evidentă, procesul lui a fost dominat de dezbaterea privind sănătatea sa mintală. După multiple analize psihologice, s-a constatat că Breivik este responsabil pentru faptele sale, şi a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, legea norvegiană nepermiţând închisoarea pe viaţă.

Anders Breivik
Anders Breivik

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net