Atac terorist la Londra: 7 morți și 48 de răniți

Ultima actualizare:

    O mașină a intrat în pietoniFoto: AFP
O mașină a intrat în pietoniFoto: AFP

Sâmbătă seară (3 iunie), a fost alertă teroristă în capitala Marii Britanii. O mașină a intrat în zeci de trecători, pe Podul Londrei, apoi au urmat mai multe înjunghieri și s-au auzit și focuri de armă în zona Borough Market. Poliția a confirmat producerea a două incidente teroriste. Șapte persoane și-au pierdut viața, iar alte 48 au fost rănite. De asemenea, trei atacatori ar fi fost împușcați mortal.

UPDATE: Bilanțul a crescut la 7 morți.

O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra. Cu toate că orașul era sub alertă teroristă, londonezii nu s-au speriat. Cozile la intrarea în cluburi erau aceleași, piețele la fel de aglomerate, centrul Londrei la fel de animat. Oamenii nu s-au lăsat învinși de frică. Acest atac vine la doar două săptămâni de la atentatul terorist din Manchester, care a ucis 22 de persoane.


    Răniții au fost transportați la cele mai apropiate spitaleFoto: AFP
Răniții au fost transportați la cele mai apropiate spitaleFoto: AFP

La șase ore de la atac, poliţia londoneză face primele precizări - trei atacatori au fost împuşcaţi. Nu poate spune însă sigur dacă e vorba despre toţi cei implicaţi în incidentele teroriste de sâmbătă seara, potrivit Digi24.

Peste 80 de medici sunt implicaţi în intervenţie, echipaje ale ambulanţei şi specialişti ai Serviciului de ambulanţă aeriană.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat la Digi24 că încă nu au fost identificate victimele. „Doamne ajută să nu fie români”, a spus diplomatul, precizând că reprezentanța diplomatică a României este în permanent contact cu autoritățile britanice, iar în cadrul ambasadei a fost constituită o celulă de criză.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net