Atac terorist în Egipt. 26 de morți și zeci de răniți în urma focurilor de armă

Ultima actualizare:

    Atac terorist in Egipttwitter
Atac terorist in Egipttwitter

Atac terorist în Egipt. Cel puțin 26 de oameni au murit și alți zeci au fost grav răniți, după ce zece bărbați care purtau cagulă au deschis focurile de armă asupra a trei autobuze pline cu creștini copți.

Atacul a avut loc în provincia egipteană Minya, când zece bărbați ce purtau cagulă au deschis focurile de armă în trei autobuze aglomerate ce se îndreptau spre o mănăstire locală, relatează CNN.

Creștinii se îndreptau vineri spre mănăstirea ST. Samuel, iar la 100 de km de Minya atacatorii au început să împuște oamenii nevinovați. 26 de oameni au murit, iar alți 25 sunt în stare critică. Bărbați, femei și copii au fost martotii unei atrocități ce nu poate fi descrisă. 50 de ambulanțe s-au îndreptat de urgență la locul faptei și au transportat de urgență la spital creștinii copți.

Nu e pentru prima dată când creștinii minoritari din țară au fost vizați de atacatori. Luna trecută, zeci de morți și sute de răniți au fost victimele a două explozii separate în bisericile copte din Egipt, explozii revendicate de ISIS ca atacuri teroriste.

”Deși nu-mi place să o spun, cred că suntem martorii a ceea ce se numește un exod de început al creștinilor din Orientul Mijlociu. Acest lucru îmi amintește de evreii care au fost nevoiți să părăsească țara în urmă cu zece ani. Este cel de-al doilea exod major și va fi la fel de rău pentru Orientul Mijlociu”, a declarat președintele Consiliului pentru Relații Externe, Richard Haass, potrivit sursei citate.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net