Atac armat într-o sinagogă din California în ultima zi al Paştelui evreiesc. Un mort și trei răniţi

Ultima actualizare:

    Atac armat într-o sinagogă din CaliforniaFoto: Twitter/AdamMilstein/Dig24
Atac armat într-o sinagogă din CaliforniaFoto: Twitter/AdamMilstein/Dig24

O persoană neidentificată încă a deschis focul sâmbătă într-o sinagogă din apropiere de San Diego, în sudul Californiei. Un om a murit, iar alte trei persoaene au fost grav rănite, printre care chiar un rabin.

Atacul petrecut chiar în ultima zi a celebrării Paştelui evreiesc a vizat comunitatea din Poway, un oraş cu circa 50.000 de locuitori.

„Am avut patru răniţi cu o armă de foc, dar una dintre persoane a decedat”, a afirmat la canalul de televiziune MSNBC primarul localităţii, Steve Vaus, potrivit digi24.ro.

O femeie în vârstă de 60 de ani s-a stins din viaţă în urma rănilor sale, în timp ce răniţii sunt o fetiţă, rabinul şi un bărbat de 34 de ani, a anunțat şeriful comitatului San Diego, Bill Gore, într-o conferinţă de presă.

Atacatorul de 19 ani s-a inspirat din atacul de la moscheile din Noua Zeelandă. Presupusul atacator este un tânăr de 19 ani din San Diego, care ultierior a fost arestat. Acesta se numeşte John T. Earnest şi nu era cunoscut de poliție.

„Avem copii ale celor publicate de el pe reţelele sociale şi a scrisorii sale deschise, le examinăm pentru a le stabili autenticitatea şi a şti cu ce elemente contribuie la anchetă”, a precizat şeriful.

Poliţia a fost alertată cu puţin înainte de orele 11.30 (18.30 GMT) că un tânăr a deschis focul la Poway cu o armă de "tipul AR". Puştile de asalt AR-15 au fost utilizate în numeroase atacuri armate în ultimii ani ani în Statele Unite.

„Eram în faţa casei, mă pregăteam să lucrez în grădină, şi am auzit şase sau şapte împuşcături”, a povestit pentru televiziunea locală NBC7 Christopher Folts, care locuieşte în vecinătatea sinagogii. „A fost o pauză, o voce de bărbat care striga şi alte şase sau şapte împuşcături”, a adăugat el.

Cum a reacționat Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a prezentat sâmbătă „cele mai sincere condoleanţe”.

„În acest stadiu, se pare că este vorba despre o crimă motivată de ură, adresez cele mai sincere condoleanţe tuturor celor afectaţi şi vom face lumină în această afacere”, a declarat el de la Casa Albă.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
strada italia foto pixabay
mici jpg
Fabrica auto FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net