Astea sunt cele mai tari plaje din lume

Ultima actualizare:

    Mexic. Plaja Iubirii, Insulele Marietas. Amatorii de peisaje, nisip fin, plaje  ascunse şi sălbatice, înconjurate  de stânci, aici ar trebui să ajungăFoto: Photoland/Caters
Mexic. Plaja Iubirii, Insulele Marietas. Amatorii de peisaje, nisip fin, plaje ascunse şi sălbatice, înconjurate de stânci, aici ar trebui să ajungăFoto: Photoland/Caters

Vara se apropie cu paşi repezi şi soarele ne îmbie să luăm cu asalt şezlongurile şi să ne punem la bronzat. Cercetătorii de la National Geographic au realizat în acest an topul celor mai frumoase, mai prietenoase, mai relaxante şi mai puţin obişnuite plaje din lume. Şi dacă adăugăm la acest tablou estival şi faptul că aceste locuri sunt considerate minuni geologice, începem deja să visăm la concediu.

Care sunt ingredientele pentru un concediu perfect? Statisticile din ultimii ani ne arată că omul se mulţumeşte cu relativ puţin pentru a fi fericit în vacanţa de vară. Conform unor studii realizate la nivel mondial de specialiştii în turism de la TripAdvisor între 2011 şi 2016 s-a observat că 55% din noi mergem în concediu pentru a colecţiona amintiri frumoase. 45% din femei merg pentru a petrece în medie trei ore pe săptămână (între septembrie şi ianuarie, anul următor) cu prietenele povestind experienţe (n.r. bărbaţii petrec doar 1,5 ore). 65% din cei peste 2 milioane de participanţi la studiu au spus că vor să se relaxeze, să fie cu familia şi să scape de agitaţia de la serviciu.


    Foto: Photoland/Caters
Foto: Photoland/Caters

31% au declarat că vor aventură (n.r. cunoştinţe noi, locuri exotice şi experienţe culturale). Însă pentru a fi fericiţi în concediu, 72% au spus că au nevoie de o vreme bună şi de un peisaj deosebit. Şi pentru că a venit momentul topurilor, iată ce ne face cel mai fericiţi în concediu: mâncatul unei îngheţate pe plajă – 52%; adunat de scoici – 40%; săritul în valuri – 39%; construit de castele de nisip – 38%; petrecut timpul la televizor după miezul nopţii – 23% şi distracţii cu animale (pescuit, călărit, hrănit etc) – 43%. Lucrurile simple, pe care nu le facem în restul anului, sunt cele care ne aduc bucurie şi ne relaxează cu adevărat stimulând secreţia hormonului serotonină, care produce starea de fericire. Ţinând cont de aceste necesităţi ale omului, National Geographic a realizat în premieră topul celor mai tari plaje din lume, unde oricine ajunge poate spune cu mâna pe inimă că a simţit măcar pentru o clipă că a ajuns în Paradis. Pe primul loc este Playa del Amor, din insulele Marietas, din Mexic, urmată de Plaja Catedralelor, din Ribadeo, Spania şi de Anse Source d’Argent, din La Digue, Insulele Seychelles.


    Foto: Photoland/Caters
Foto: Photoland/Caters

În ordinea indicelui de limpezime a apei, temperaturii ambientale de maximum 36 de grade Celsius, umidităţii din atmosferă, nivelului de zgomot şi gradului de sălbăticie, în top mai urmează plaja din Insula One Foot, Aitutaki, din Insulele Cook, Plaja Leneşă, din Insula cambodgiană Koh Rong Samloem, Plaja Bowman, din Insula Sanibel, din Florida, SUA şi sălbatica Lyme Regis, din Anglia. Ultima dintre aceste minunăţii ale naturii, unde omul nu a reuşit să îşi pună amprenta, arată ca acum 180 de milioane de ani, când oceanele planetare erau populate de ammonite, vietăţi marine transformate în fosile ascunse în roca de pe faleză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net