Are faţa arsă cu acid, dar e manechin de succes. Uite-o pe podium!

Ultima actualizare:

    Reshma Quereshi a fost atacată cu acid sulfuric Foto: upworthy.com
Reshma Quereshi a fost atacată cu acid sulfuric Foto: upworthy.com

Reshma Quereshi (19 ani) a fost mutilată în anul 2014, după ce cumnatul ei a aruncat acid sulfuric pe ea. Chipul fetei a fost desfigurat complet, iar tânăra a pierdut şi un ochi pentru că medicii nu au tratat-o la timp. La doi ani de la tragedie şi numeroase intervenţii chirurgicale, Reshma a defilat pe podium la New York Fashion Week.

Quereshi avea doar 17 ani când cumnatul ei a atacat-o, vărsând acid pe fața și trupul ei, din dorința de a se răzbuna pe sora fetei. În urma incidentului, Qureshi a rămas cu cicatrici adânci și a pierdut și un ochi. Însă, în ciuda traumei și a urmelor lăsate de acid pe chipul ei, tânăra refuză să se resemneze și să își ascundă fața mutilată.

Reshma a defilat pe podiumul de la New York Fashion Week
Reshma a defilat pe podiumul de la New York Fashion Week

Fata, care este din India, a suferit numeroase intervenții chirurgicale pentru reconstruirea estetică a feței și mai are multe operații de făcut, dar și un drum extrem de lung spre recuperare.

Reshma a devenit o inspirație pentru cele ca ea

În ciuda celor întâmplate, Quereshi și-a învins teama de a-și arăta fața în public, cu scopul de a arăta solidaritate și a le încuraja pe cele care au suferit atacuri similare să se integreze în societate. „Prima campanie pe care am făcut-o a fost despre cosmetice și despre cum chiar și fetele ca mine pot fi frumoase. În a doua (campanie, n.r.), de asemenea, mesajul este că este ușor să obții lucruri obișnuite. Așa cum acidul este ușor de găsit și ieftin și de aceea este așa de ușor să distrugi viața unei fete. Vreau să fie interzis”, a declarat ea.

Tânăra a suferit numeroase intervenții chirurgicale pentru reconstruirea estetică a feței
Tânăra a suferit numeroase intervenții chirurgicale pentru reconstruirea estetică a feței

Vrea să-i ajute pe supravieţuitori

Ea a început lucreze cu ONG-ul „Make Love Not Scars”, ONG care oferă victimelor atacurilor cu acid șansa de a duce vieți normale și de a se reintegra în societate. Tot de aici a a venit şi invitaţia de a defila alături de modele celebre la New York Fashion Week, ca reprezentant „Make Love not Scars”.

Zis şi făcut. Tânăra s-a urcat în avion şi pentru prima dată a călătorit în afara Indiei. Pe podium a defilat cu zâmbetul pe buze, iar cei prezenţi s-au abţinut cu greu să nu verse lacrimi.

“Nu puteam să cred că mi se întâmplă mie. Am fost extrem de fericită!", a declarat Reshma, potrivit mirror.co.uk. Tânăra speră ca gestul ei să le dea speranţă şi încredere şi altor supravieţuitori. "Nimeni nu poate întelege ce înseamnă un atac cu acid. Doar cei care au supravieţuit ştiu. Sper ca acest lucru să nu i se mai întâmple nimănui", a conchis tânăra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1391089070 jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net