Angela Markel răsuflă ușurată. Principalul său contracandidat, implicat într-o anchetă

Ultima actualizare:

    Martin Schulz anchetat de OLAFfoto:Getty Images
Martin Schulz anchetat de OLAFfoto:Getty Images

Social democratul german, Martin Schulz (61 de ani), contracandidatul de temut al cancelarului Angela Merkel la alegerile parlamentare din Germania din toamna acestui an, s-ar părea că va fi anchetat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

În timpul mandatului său în calitate de președinte al Parlamentului European, se pare că acesta a recomandat prime și avansări care acum sunt puse la îndoială, conform agerpres.

Revista germană ”Der Spiegel” a relatat că Schulz a făcut presiuni pentru obținerea unor termini preferențiali la angajare pentru protejatul său, Markus Engels și ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative.

Specialiștii lucrează la acest caz și își vor lămuri dacă ” există suficiente suspiciuni de fraudă, corupţie sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca OLAF să deschidă un caz”, a declarat unul din purtătorii de cuvânt pentru presa germană. Această evaluare va determina gravitatea acestei situații și va stabili deschiderea unei anchete în acest caz.

Parlamentul European și-a spus spus părerea legată de această problemă și nu crede că fostul președinte al PE a încălcat în vreun fel legea. Anchetatorii OLAF nu sunt constrânși de această poziție și continuă să cerceteze.

Martin Schulz a avut mandatul de președinte al Parlamentului European începând cu anul 2012 până în anul 2017, când a demisionat și a anunțat că are de gând să candideze pentru postul de cancelar la scrutinul din septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net