Alte 13 persoane au fost ucise de gruparea Stat Islamic

Ultima actualizare:

    Autobuzul în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane marţi la TunisFoto: AP
Autobuzul în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane marţi la TunisFoto: AP

Atentatul de marţi (24 noiembrie) din capitala Tunisiei, soldat cu moartea a 13 militari, a fost revendicat de către gruparea teroristă Stat Islamic.

Explozia de marţi s-a produs în timp ce gărzile îşi ocupau locurile în autobuzul care trebuia să îi ducă la palatul prezidenţial. Imediat după producerea acestui atentat autorităţile tunisiene au decretat starea de urgenţă şi o interdicţie de circulaţie a fost instituită în Tunis. Într-un mesaj publicat pe internet şi preluat de Associated Press, gruparea Stat Islamic a revendicat această acţiune.

Un militant, identificat ca fiind Abu Abdullah al-Tunisi, a urcat la bordul vehiculului şi a detonat încărcătura explozibilă pe care o avea asupra sa. în declaraţie islamiştii promit că: "Tiranii Tunisiei nu vor avea pace şi linişte până când legile lui Allah vor fi instaurate în Tunis".

Tunisia a mai fost vizată de atentate revendicate de gruparea Stat Islamic, care au afectat sectorul turistic, unul dintre pilonii economiei naţionale. În luna iunie, 38 de turişti străini au fost împuşcaţi pe o plajă şi într-un hotel din staţiunea Sousse, iar în martie, mai mulţi indivizi au împuşcat 21 de turişti la muzeul naţional Bardo din capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net