Alertă în Thassos! Incendii puternice de vegetație

Ultima actualizare:

    Incendii puternice în ThassosFoto: captură video
Incendii puternice în ThassosFoto: captură video

Insula grecească Thassos a fost cuprinsă sâmbătă, 10 septembrie, de incendii puternice de vegetație. Locul devenit un adevărat rai pentru iubitorii de ape limpezi și plaje fermecătoare și des vizitat de români a devenit locul de luptă dintre flăcări și pompieri.

Patru focare localizate în partea de nord-est a insulei au izbucnit în jurul orelor 3.00 - 4.00 dimineața. Vegetația uscată și faptul că nu a plouat de mult timp au fost în favoarea propagării incendiului.

„A început să plouă un pic, după care a fost o furtună mai puternică, cu tunete şi fulgere. Şi un fulger a lovit chiar pădurea de acolo. De fapt, mai multe fulgere şi a luat foc instantaneu în mai multe locuri. Asta s-a întâmplat în jurul orelor 3 - 4 dimineaţa. Vegetaţia era uscată, nu a plouat de mult timp, de vreo cinci luni, spuneau localnicii. Din ce am vorbit cu doi-trei români de aici, sunt şi persoane care se întorc din cauza incendiului. Este destul de înfricoşător să vezi incendiul la nici o sută de metri, două sute de metri de tine. E o coadă de un kilometru şi jumătate. Sunt foarte multe maşini aici. Mai am un pic până la graniţă. Sper să trecem”, a povestit prin telefon, pentru Digi24, Ștefan Crețu, turist român aflat în Thassos.

Peste o sută de pompieri s-au luptat cu focul, iar satul Kazaviti a fost evacuat. Românii aflați pe insulă sunt bine, nu sunt în pericol, a declarat pentru news.ro preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net