Alegeri prezidențiale Franța 2017: 11 candidați la palatul Elysee

Ultima actualizare:

    Alegeri prezidențiale Franța 2017: Lupta este strânsă între Emmanuel Macron și Marine Le Penfoto: Hepta/Colaj Click!
Alegeri prezidențiale Franța 2017: Lupta este strânsă între Emmanuel Macron și Marine Le Penfoto: Hepta/Colaj Click!

Alegeri prezidențiale în Franța 2017. Duminică, 23 aprilie, aproape 47 de milioane de francezi sunt așteptați la cele 69.245 de secții din țară, pentru a-și vota candidatul preferat. Dintre cei 11 candidați înscriși în cursa pentru palatul Elysee, numai doi vor trece în turul al doilea.

UPDATE: Potrivit ultimelor estimări, Emmanuel Macron și Marine Le Pen merg în turul al doilea de scrutin.

UPDATE: S-au închis urnele. Din primele sondaje, MAcron conduce cu 23,7%, iar MArine Le Pen cu 21,7. Pe locurile trei și patru se află Francois Fillon și Jean-Luc Mélenchon, cu 19,5%.

UPDATE: Până în aceste moment, Emmanuel Macron pare să conducă în primele sondaje, cu 24%, urmat îndeaproape de Marie Le Pen, cu 22%, iar pe locul ar treilea ar fi Francois Fillon, cu 20%, precizează Digi 24, potrivit unei surse belgiene. Prezența la vot a francezilor a fost până la ora 18.00 de 69%.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 8.00 (ora 9 a României, n.r.), și se vor închide la ora locală 19.00 (20.00 ora României). Potrivit news.ro, în marile orașe din Franța, unele secții de votare vor rămâne deschise până la ora locală 20.00. Rezultatele parțiale sau definitive vor putea fi publicate numai după această oră, de către ministrul de Interne.

Alegerile prezidențiale din Franța sunt la primul tur, astfel că francezii au de ales între 11 candidați:

Preferat în sondaje este, la alegerile prezidențiale din Franța 2017, Emmanuel Macron (24,5%), urmat de Marine Le Pen (23%) Jean-Luc Melenchon (19,5%) și Francois Fillon (19%).

Alegeri prezidențiale Franța 2017. Atac terorist în Paris, cu 3 zile înainte de vot

Un atac terorist a paralizat bulevardul Champs Elysee, joi noapte (20 aprilie), cu numai trei zile înainte de alegerile prezidențiale din Franța. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, și s-a soldat cu moartea unui polițist. Autorul a ajuns cu mașina în apropierea Arcului de Triumf, a coborât din automobil cu o armă semiautomată și a deschis focul asupra unei dube de poliție.

Imediat după atac, intențiile de vot pentru candidata extremistă Marine Le Pen au crescut în sondaje, potrivit evz.ro. Politologii numesc alegerile prezidențiale din Franța din 2017 cele mai imprevizibile și surprinzătoare alegeri din ultimele decenii. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net