Trei cazuri de coronavirus confirmate în Spania. Ultimul, în Tenerife

Ultima actualizare:

    Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean românfoto:EPA
Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean românfoto:EPA

Nu doar Italia este în aceste zile în mijlocul unor discuții intermiabile despre rapiditatea cu care se propagă coronavirusul. Al treilea caz de îmbolnăvire cu temutul virus a fost confirmat în Spania, în Tenerife. Este vorba despre un turist italian, medic de profesie, care s-a prezentat singur la spital.

Autoritățile medicale din Insulele Canare au confirmat un caz pozitiv de coronavirus. Este vorba tot de un turist italian, originar din Lombardia, regiunea cu cele mai multe cazuri din această țară. Pacientul este internat într-un spital din sudul Tenerife, este izolat și sub control sanitar. 

Cel infectat, medic de profesie, potrivit Agenției Efe citată de El Pais, a cerut să fie supus testelor de virus, deoarece avea simptome.

Acesta este al treilea pacient cu coronavirus localizat în Spania, dar celelalte două persoane, ale căror cazuri au fost depistate în două episoade separate în La Gomera (Insulele Canare) și Mallorca (Insulele Baleare), au fost deja externate.

Primul caz de coronavirus, confirmat în Spania la 1 februarie

Ministerul Sănătății Guvernului Insulelor Canare a activat protocolul stabilit de coronavirus după ce a confirmat că cetățeanul italian a avut rezultat pozitiv pentru un prim test de coronavirus efectuat luni după-amiază la Spitalul Universitar Nuestra Señora de La Candelaria, din Santa Cruz de Tenerife.

Primul caz de coronavirus detectat în Spania a fost confirmat pe 1 februarie pe insula La Gomera, tot în arhipelagul Canare. Pacientul era un cetățean german care a luat contact în Bavaria cu un colaborator care, la rândul său, a fost infectat de un angajat care a contractat virusul în Wuhan. Cetățeanul a fost izolat la Spitalul Nuestra Señora de Guadalupe din insula La Gomera.

În Palma de Mallorca, cel de-al doilea caz a fost confirmat l 10 februarie. Cel infectat a fost un cetățean britanic care s-a îmbolnăvit în Alpi și a fost izolat în spitalul Son Espases, cu un diagnostic ușor. Bărbatul locuiește în Mallorca împreună cu familia și s-a întors pe 29 ianuarie dintr-o excursie de schi în Alpii francezi, timp în care a menținut un contact strâns cu un grup.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net