Aici trăieşti ca în Rai când începe Războiul

Ultima actualizare:

    Buncărul are o  suprafaţă de 130.000  de metri pătraţiFoto: Photoland/ Caters
Buncărul are o suprafaţă de 130.000 de metri pătraţiFoto: Photoland/ Caters

Coreea de Nord poate declanşa din clipă în clipă un atac nuclear. Situaţia tensionată din Siria poate escalada într-un conflict mondial, între marile puteri militare mondiale. Atacurile sângeroase ale teroriştilor din cadrul Statul Islamic au făcut ca viaţa din oraşele civilizate să fie mai nesigură ca oricând. Într-un astfel de decor istoric, cea mai sigură locuinţă e un buncăr de lux.

Iată cel mai bun loc din lume unde ai vrea să fii dacă ar începe cel de-al Treilea Război Mondial. A fost construit în cea de-a doua jumătate a secolului XX, în Savannah, statul Georgia, SUA. Este un buncăr militar construit special, în 1969, pentru a rezista unei explozii nucleare de 20 de kilotone de explozibil.


    O explozie  nucleară poate  “rade” un oraş întregFoto: Photoland/ Caters
O explozie nucleară poate “rade” un oraş întregFoto: Photoland/ Caters

În 2012 a fost renovat şi în 2015 a fost vândut unui miliardar excentric după ce a fost transformat într-un veritabil conac de lux subteran.

Pereţii de structură au un metru grosime, sistemele de aerisire şi de filtrare a aerului contaminat sunt menite să reziste zeci de ani şi locatarii pot petrece aici o viaţă de lux, împreună cu personalul care îi păzeşte şi îi serveşte până la adânci bătrâneţi.

Duşurile de decontaminare sunt la nivelul căilor de acces, iar pe partea de tehnică trebuie menţionat că sistemul de supraveghere este de 100.000 $, fiind dotat cu senzori termici, de radioactivitate, de proximitate şi cu filtre infraroşii.


    Bucătăria  ultramodernăFoto: Photoland/ Caters
Bucătăria ultramodernăFoto: Photoland/ Caters

Excentricul milionar anonim care a achiziţionat buncărul “pentru vremuri tulburi” vrea să îl vândă şi aşteaptă oferte.

Buncărul vine la pachet cu un sistem de producere a energiei cu ajutorul panourilor solare, sistem de măsurare a umidităţii ambientale şi încălzire centralizată controlate cu termostate amplasate modular.

Trebuie menţionat că la nivel mondial există zeci de buncăre private unde achiziţionarea unui „apartament” subteran costă între 700.000 $ şi 1,5 milioane, iar costurile anuale de întreţinere ajung şi la 70.000 $. Însă buncărul din Savannah este singurul din SUA conceput pentru a servi unei singure familii de bogătaşi.

El se întinde pe o suprafaţă de 130.000 mp, e conceput pe două niveluri şi conţine apartamente de lux de 200 mp care conţin: bucătărie, sufragerie, două dormitoare, o cameră de oaspeţi şi o baie mare.


    Aşa arată un  apartamentFoto: Photoland/ Caters
Aşa arată un apartamentFoto: Photoland/ Caters

Zonele comune includ o grădiniţă pentru copii, o mini-şcoală, un cinema, o cameră de hobby, un salon de relaxare cu saună, cameră de masaj şi piscină şi camere pentru personalul care serveşte în aceste spaţii.

În -zonele de depozitare pot fi stocate până la 50 de tone de provizii şi au fost amenajate mici plantaţii de legume şi cereale şi crescătorii de peşti.

„Trăim într-o lume periculoasă în care cea mai sigură locuinţă e la 15 m sub pământ şi are confortul specific unui hotel de 5 -stele”, a declarat recent patronul companiei Bastion Holdings, expertul un comunicare şi tehnici anti-tero Martin McDermott, care are contracte inclusiv cu Guvernul SUA.


    Camera de zi, cu pereţi  de un metru grosimeFoto: Photoland/ Caters
Camera de zi, cu pereţi de un metru grosimeFoto: Photoland/ Caters

La ora actuală, valoarea imobiliară a buncărului indetectabil a crescut la 50 milioane $, având în vedere programul nuclear desfăşurat de Coreea de Nord în ultimii ani.

Proprietarul buncărului beneficiază de cel mai luxos apartament, care are peste 600 mp, propria piscină, propria grădină, sală de forţă şi cinematograf şi poate subînchiria după plac apartamentele pe care le deţine.

Coreea de Nord, ameninţă cu Sfârşitul Lumii

Programul nuclear demarat de Coreea de Nord a început în 2006. De atunci au fost înregistrate mai multe succese ale testelor realizate în 2006, 2009, 2013 şi două în ianuarie şi septembrie 2016. Aria de acţiune şi puterea rachetelor au crescut de la 10 la 30 de kilotone.

În septembrie 2016, a fost testată o bombă cu hidrogen ce poate avea consecinţe devastatoare.


    Kim Jong-unFoto: EPA
Kim Jong-unFoto: EPA

La primele teste a fost folosit uraniu, la celelalte plutoniu. Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a avertizat SUA care s-au apropiat de coastele nord-coreene, înainte de Paşte, că va lansa racheta nucleară Hwasong-10, care poate ajunge la 2.490 km distanţă şi va dezlănţui Iadul pe Pământ.


    Donald TrumpFoto: EPA
Donald TrumpFoto: EPA

China şi Rusia şi-au trimis în zonă navele militare pentru că „ameninţarea e reală” şi pericolul iminent.

Între timp, vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a vizitat bazele strategice şi a anunţat că „răbdarea strategică a SUA faţă de programul nuclear al Coreei de Nord a luat sfârşit”.

Între timp, conflictul diplomatic din Siria capătă amploare, Rusia şi Iranul avertizează SUA cu “un conflict mondial”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net