VIDEO La trei ore de casă faci plajă iarna cu bani puțini!

Ultima actualizare:

    Vremea este numai bună pentru baie și plajă Fotografii: Andreea Dancu
Vremea este numai bună pentru baie și plajă Fotografii: Andreea Dancu

Și iarna poate fi ca vara. Totul este să găsești niște destinații de vacanță calde și aproape de casă. Stațiunea Eilat, din Israel, se află la doar trei ore distanță de București, iar zborul cu avionul costă mai puțin decât trenul până la munte.

Când în România e frig de îngheață apele, în Eilat e vreme numai bună de plajă. Iarna sunt chiar și 28 de grade Celsius, iar Marea Roșie, nisipul fin și palmierii sunt aproape de casa ta: la numai trei ore distanță cu avionul. Parcă nici nu-ți vine să crezi!

La ora 8.55 am decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă”, iar la ora 11.45 eram deja la căldură, pe Aeroportul Ovda.

Hainele subțiri au luat rapid locul cojoacelor, am urcat în microbuz și în 45 de minute am ajuns în stațiunea Eilat.

Hoteluri semețe, înconjurate de palmieri și piscine au apărut imediat în peisaj. Parcă nu-mi venea să cred că văd marea. Pe lângă leneveală la soare, poți face multe alte lucruri.

Înoți cu delfinii

Spre exemplu, snorkeling. Poți înota cu delfinii și poți admira peşti tropicali de diverse forme şi culori, ţestoase, bureţi, anemone. Intrarea pe plaja amenajată de la Dolphin Reef, costă 67 de shekel pentru un adult, adică 67 de lei, pentru că paritatea este de 1 la 1, și 46 de shekel pentru copil.

Pentru snorkeling plătești 290 de shekel, iar pentru diving 339 de shekel.

La observatorul marin vezi vietățile care trăiesc pe fundul mării

Totodată, poți la merge Observatorul Marina Park, un fascinant complex marin, care se află la 8 km sud de Eilat, în centrul unui recif de corali, lung de 1.200 de metri, unde dai cu ochii și de rechini.

Este unic în Marea Roşie şi declarat rezervaţie naturală. Intrarea în parc și la Ocenarium costă 109 shekel pentru adulți, 89 shekel pentru copiii între 3 și 16 ani, și 10 shekel pentru cei până în 3 ani.

Plimbări cu cămile în deșert

Turul cu cămilele se poate face la Nahal Shlmo Camel Ranch, aflată la 10 minute de Eilat.  O jumătate de oră costă 60 de shekel de persoană, o oră și jumătate, 150 de shekel de persoană, iar safari cu cămile, de la ora 16.00, 185 de de shekel de persoană.

La întoarcere, ești servit cu pită și ceai, pregătite pe loc, într-un soi de tabără.

Cazarea în stațiune pornește de la 25 de dolari de persoană, pe noapte, la un hostel, iar la un hotel cu pretenții depășește 100 de dolari.

Poți dormi și în Kibuțul Elifaz, o comunitate de 50 de familii care trăiesc la comun. Afacerile din turism, dar și banii din plantațiile de curmali, pomelo și legume sunt ale tututor.

Aceștia au construit în interiorul comunității căsuțe pentru turiști cu tot confortul.

Avionul,138 de lei dus-întors

Zborul însă este foarte ieftin. WizzAir vinde bilete dus- întors cu 138 de lei, de persoană, iar cursele sunt planificate miercurea și duminica. Ca să te scoți mai ieftin, trebuie să știi că un pachet de trei nopți cu zbor și cazare îl poți cumpăra de pe wizztours cu aproximativ 116 euro, de persoană.

Pe lângă bălăceală, poți merge să vizitezi deșertul Negev. La doar 15 minute de Eilat se află Timna Park, un loc fabulos, unde se află celebrele pietre ale lui Solomon, despre care se spune că au puteri nebănuite.

Minele de cupru de aici au cel puțin 6.000 de ani vechime și au fost exploatate atât de vechii egipteni, prin ordinul faraonului lor, cât și de israeliții aflați sub domnia Regelui Solomon.

Timna Park, un loc fabulos

Puţurile au fost abandonate şi galeriile au fost intenţionat acoperite cu deşeuri din mină, fie acoperite progresiv cu nisip adus de apă şi de vânt.

Rămăşiţe ale existenţei lor sunt văzute astăzi în mii de vase în formă de plăci care au fost găsite pe pantele stâncilor din Valea Timna.

Intrarea costa 49 de shekel de persoană, iar pentru a străbate parcul național trebuie să închiriezi biciclete sau mașini.

Autoturismul costă pe zi în jur de 100 de shekel. De la anul, vor fi puse la dispoziția vizitatorilor autobuze speciale care vor face turul.

Călătoria continuă prin deșert

De aici, ai posibilitatea să mergi mai departe și să înoptezi în orașul Mitzpe Ramon, aflat în mijlocul deșertului, lângă craterul Ramon. Stelele se văd altfel și poți afla mai multe despre ele la lecția de astronomie ținută în mijlocul deșertului.

O noapte de cazare la Hotelul Pudnak Ramon, de 4 stele, costă 670 de shekel pentru două persoane, cu mic dejun și 930 de lei cu demipensiune.

Hotel de 5 stele în mijlocul pustietății

Ceva mai ieftin te costă la ferma Carmey Ovdat Winery, construită într-o livadă de rodii, citrice și măslini și înconjurată de viță de vie.

O căsuță cu living, bucătărie, dormitor și baie costă 800 de shekel pe noapte. Dacă vrei să dormi tradițional, în căsuțe din chirpici, ai ocazia la Desert Shade.

Cu baie comună cazarea este 80 de shekel pe noapte, iar cu baie în cameră 150 de shekel.

Există în mijlocul deșertului și condiții de 5 stele.

simeon stalpnicul png

Hotelul Beresheet te adăpostește cu 1.149 de shekel pe noapte, o singură persoană, în timpul săptămânii. În weekend tariful se dubleză.

Revenind la orașul Ramon, trebuie să știi că poți face off-road în deșert, că poți închiria segway cu 300 de shekel de persoană sau poți face un tur de vis cu bicicleta, pentru 120 de shekel. Totodată, te poți cățăra pe munții stâncoși, asigurat de cordelină.

Și nu singur, ci însoțit de caprele sălbatice, care se cocoață fără pic de efort. Ba chiar, stau la mângâiat!      


    Căsuțele din chirpici sunt decorate tradițional
Căsuțele din chirpici sunt decorate tradițional

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net