Accident grav de tren în Germania: 10 morţi şi peste 100 de răniţi

Ultima actualizare:

    Două trenuri s-au ciocnit marţi în sudul Germanieifoto: AP
Două trenuri s-au ciocnit marţi în sudul Germanieifoto: AP

Cel puţin zece oameni au murit şi alţi peste 100 au fost răniţi după ce două trenuri s-au lovit în sudul Germaniei. Accidentul a avut loc în apropierea oraşului bavarez Bad Aibling, la ora locală 6.48, marţi dimineaţă (9 februarie).

Update: Trenurile intrate în coliziune aparțineau grupului francez de transport public Transdev, de care aparține compania Meridian. „Directorii și ansamblul de colaboratori ai Transdev sunt extrem de șocați de acest accident de o gravitate excepțională. Jean-Marc Janaillac, președintele-director general al Transdev, s-a deplasat imediat la fața locului”, se arată într-un comunicat, citat de Mediafax.  

Două trenuri care mergeau în direcţii opuse s-au lovit frontal, iar mai multe vagoane s-au răsturnat.  Un purtător de cuvânt al poţiei a declarat că din cei peste 100 de răniţi, în jur de 55 sunt în stare gravă şi că numărul morţilor ar putea creşte, conform theguardian.com. 

Pasagerii mergeau între Munich şi Rosenheim, iar în tren ar fi trebuit să se afle şi mulţi elevi, care au acum însă vacanţă. Răniţii au fost duşi la spitale cu elicopetere. Salvatori din Bavaria şi Austria au participat la operaţiune. Ambii conductori au murit la impact.

Linia de tren a fost închisă şi nu se ştie când va fi din nou funcţională. Nu se ştie încă nici cauza accidentului sau de ce ambele trenuri erau pe aceaşi şină,iar autorităţile au anunţat că vor ţine o conferinţă de presă în cursul zilei de marţi.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net