9 meserii la care nu te-ai fi gândit niciodată

Ultima actualizare:

    O firmă americană  face profit adunând  caca de câine
O firmă americană face profit adunând caca de câine

Există profesii obositoare, plictisitoare, stresante, dar şi joburi care sparg orice tipare.

Iată o listă cu meseriile cele mai bizare din lume– despre majoritatea, nici măcar n-ai auzit!

1. Împingător de tren

simeon stalpnicul png

În Japonia, împingătorii de tren au o meserie cât se poate de banală. Pentru a umple cât mai repede trenurile de mare viteză, care nu au voie să întârzie, direcţiunea gărilor angajează personal care are o sarcină precisă: să împingă, efectiv, călătorii în vagoane, scrie revista Click! pentru femei. Operaţiunea se dovedeşte interesantă în special în orele de vârf, când angajaţii au nevoie de toată forţa lor pentru a înghesui sute şi sute de oameni.

2. Strângător de... mizerie de căţel

Un american îşi freacă mâinile bucuros atunci când conaţionalii săi nu-şi strâng mizeria din curte, mai ales dacă au un animăluţ preferat care-şi face nevoile pe gazon. Compania lui, DoodyCalls, s-a specializat tocmai în acest sens: angajaţii fac curat în urma câinilor şi a pisicilor de curte, dar şi de apartament. Mai mult: dacă sunt chemaţi, salariaţii micii întreprinderi (care are un succes financiar neaşteptat) curăţă parcurile şi spaţiile verzi comunitare.

3. Degustător pentru celebrităţi

Această meserie nu lipsită de pericole a apărut în Antichitate, când intriganţii otrăveau adeseori mâncarea capetelor încoronate. Chiar şi astăzi există celebrităţi şi politicieni care se folosesc de serviciile degustătorilor: Lady Gaga şi Vladimir Putin se numără printre ei. Degustătorii călătoresc peste tot cu „patronul” lor şi gustă tot ceea ce li se pune în farfurie VIP-urilor.

4. Înlocuitor la coadă

Dacă nu-ţi place să stai la cozile interminabile de la bancă şi dacă locuieşti în Statele Unite sau în China, îţi poţi angaja un înlocuitor profesionist. Acesta stă la rând ore întregi, fără să crâcnească. Asta ar fi o meserie foarte profitabilă şi în România!

5. Constructor de Lego

simeon stalpnicul png

E o meserie visată de mulţi bărbaţi care, în inima lor, au rămas nişte copii. Din păcate, postul e greu de obţinut: la ora actuală, doar 8 persoane din întreaga lume au voie să exercite această meserie, într-un cadru organizat. Când se eliberează un post, concurenţa e acerbă: ultimul candidat care a fost angajat pe o astfel de funcţie a trebuit să treacă de mai multe interviuri şi să dovedeasă în direct, sub obiectivul unei camere de luat vederi şi în faţa unei audienţe compusă din spectatori şi juraţi, că este cel mai talentat.

6. Stilist pentru păpuşi

simeon stalpnicul png

Ştiai că păpuşa Barbie şi partenerul ei, Ken, au un stilist care le proiectează hainele, în fiecare sezon? În urmă cu nişte ani, Lily Martinez, absolventă a unei şcoli de modă din Los Angeles, a căpătat acest post. De atunci, împreună cu echipa ei, Martinez decide ce ţinute vor purta celebrele păpuşi.

7. Scafandru recuperator pentru mingi de golf

simeon stalpnicul png

Numeroase terenuri de golf sunt dotate cu un şanţ plin cu apă, care complică jocul. Mii şi mii de mingi de golf sfârşesc pe fundul „râului”. Pentru a le scoate de acolo, cluburile angajează scafandri-recuperatori.

8. Desenator de piste de schi

Profesionistul survolează zona unde se va construi pista şi o fotografiază. Apoi, desenează schiţe şi realizează hărţi topografice.

9. Degustător de mâncare pentru căţei şi pisici

Salariul este foarte motivant, fiindcă angajatul chiar trebuie să înghită hrana care, adesea, conţine proteine provenind din deşeuri sau din resturi de animale sacrificate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net