6 cele mai tari cazuri de supravieţuire. Au scăpat cu viaţă din situaţii limită

Ultima actualizare:

    Cele mai tari cazuri de supravieţuire: Bebeluşul împuşcat în burta mamei care a scăpat cu viaţă a uimit o lume întreagă
Cele mai tari cazuri de supravieţuire: Bebeluşul împuşcat în burta mamei care a scăpat cu viaţă a uimit o lume întreagă

Există oameni care au mult noroc şi reuşesc să scape care prin miracol din situaţii extreme. Fie că e vorba de accidente aviatice, de catastrofe naturale sau dispariţii, unii oamenii au reuşit să scape cu viaţă din situaţii limită. Iată 6 cele mai tari cazuri de supravieţuire.

Unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire recente este cel al unei fetiţe care a fost împuşcată când se afla încă în burta mamei. Glonţul i-a atins ochiul şi a trebuit să fie operată de urgenţă la umăr. Mama, care a adus-o pe fată prin cezariană la 23 iulie 2015, a fost internată la terapia intensivă, unde a aşteptat timp de 12 zile veşti de la medici. Suprinzător, micuţa din Bangladesh a scăpat cu viaţă, iar acum medicii vor începe o operaţie pentru a-i reda vederea fetiţiei. Iată 6 alte cele mai rari cazuri de supravieţuire. 

Cele mai rari cazuri de supravieţuire: 1. A reapărut după două luni

Un adolescent de 18 ani, pe care toată lumea în credea mort, a apărut în mod miraculos la două luni de la dispariţie, fiind unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire. Băiatul, din Australia, a fost descoperit parţial orb, acoperit de lipitori şi muşcături de insecte de doi alpinişti, la nouă săptămâni după ce se pierduse de familie. El pierduse în jur de 40 de kg de la dispariţie, în noiembrie 2013. 

Cele mai tari cazuri de supravieţuire: 2. Nu avea nici o şansă să meargă, dar a reuşit după 5 luni

Katrina Burges, unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire, a crezut că nu va mai merge niciodată după ce a fost implicată într-un accident de maşină în Anglia. Ea avea gâtul şi spatele rupte, plămânii afectaţi, pelvisul rupt, piciorul şi coastele fracturate. 

Medicii însă au salvat-o pe fata de 17 ani şi au reconstruit-o cu ajutorul a 11 tije de metal şi numeroase şuruburi după accidentul din 2009. La doar cinci luni de la accident, fata s-a recuperat complet şi chiar a început să lucreze ca model. 

Cele mai tari cazuri de supravieţuire: 3. A căzut 47 de etaje şi a scăpat cu viaţă

Fraţii Alcides şi Edgar Morenp, care reprezintă unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire, spălau geamuri când au căzut de la etajul 47 al clădirii: cablu platformei pe care se aflau s-a rupt în 2007. Ei nu purtau echipament de protecţie când spălau clădirea din New York, iar Edgar a murit pe loc. Alcides, care pe atunci avea 37 de ani, a avut multiple facturi: coastele, mâna dreaptă, ambele picioare. În plus, coloana îi era afectată. Bărbatul a stat în comă o vreme, dar a scăpat şi s-a recuperat complet.

Cele mai tari cazuri de supravieţuire: 4. Prizonier două luni în zăpadă

Unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire, Peter Slyllberg a fost prizonier două luni în maşina lui care a rămas înzăpezită în nordul Suediei. Bărbatul de 44 de ani a fost descoperit în ianuarie 2014 după ce a reuşit să surpravieţuiască cu snacksuri şi zăpadă, în timp ce temperaturile au ajuns la minus 30 de ani. Se pare că Peter a intrat într-o stare de hibernare, care a încetinit metabolismul. Când a fost găsit, Peter de abia mai putea vorbi şi nu se putea mişca. 

Cele mai tari cazuri de supravieţuire: 5. Trebuia să moară din cauza fracturii craniene

Chris Stewart era un pilot junior de curse când maşina i-a intrat într-o barieră, la viteza de 65 km/h, într-unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire. Băiatul de 12 ani a rămas cu multiple răni grave, printre care o fractură craniană teribilă: un fel de decapitare internă, cranuil fiind complet rupt de coloană. Medicii i-au dat o şansă de 10%. Medicii au reuşit însă să îi reataşeze craniul de coloană, iar Chris s-a recuperat, fiind chiar capabil să se urce la volan din nou. Tatăl lui a explicat că medicii nu mai văzuseră o astfel de fractură, pentru că se moare instant din cauza ei. 

Cele mai tari cazuri de supravieţuire: 6. A picat de la 2.500 de metri şi e în viaţă

Lyndi Harding, pasionată de salturi cu paraşuta, era în California cu prietenii când a sărit de la 2.500 de metri şi a devenit unul dintre cele mai tari cazuri de supravieţuire. În aprilie 2001, tânăra de 27 de ani a sărit cu paraşuta, iar cea mai mare temere i s-a adeverit: paraşuta nu s-a deschis. Ea s-a lovit de pământ cu 110 km/h şi a avut două coaste rupte, un plâmân perforat şi nasul rupt. Conform medicilor, fata a leşinat înainte de a ajunge la sol, iar asta i-a relaxat corpul, lucru care a salvat-o. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net