45 de oameni au stat noaptea în telecabină

Ultima actualizare:

    Panică la 3.842 de metri altitudine! 110 turişti au fost blocaţi pe circuitul  din Mont Blanc. Doar 65 au fost salvaţi până la lăsarea întunericuluiFoto: AFP
Panică la 3.842 de metri altitudine! 110 turişti au fost blocaţi pe circuitul din Mont Blanc. Doar 65 au fost salvaţi până la lăsarea întunericuluiFoto: AFP

13 ore de groază! 110 turişti au rămas blocaţi în telecabine între vârfurile Aiguille du Midi şi Pointe Helbronner. Din cauza vântului de coastă operaţiunile de salvare au fost suspendate la scurt timp după ora locală 20.00.

Au dormit pe podeaua telecabinei, deasupra prăpastiei! Clipe de groază pentru turiştii străni care au petrecut 13 ore (de la ora 17.00 şi până la ora 5.45 a doua zi dimineaţa) blocaţi în telecabine. Din fericire la 3.842 de metri altitudine, în apropiere de vârful Mont Blanc, temperatura pe timpul nopţii a fost de 9 grade Celsius, iar ân timpul zilei de 17 grade.


    Foto: AFP
Foto: AFP

O plimbare cu telecabina durează în mod normal 25-35 de minute, însă o defecţiunie tehnică ce a provocat încurcarea cablurilor a creat o situaţie de panică fără precedent. 

Peste 65 de echipaje de salvbatori din Elveţia, Franţa şi Italia au fost dizlocate în Chamonix.

Elicopterele nu au putut interveni pe timpul nopţii
Elicopterele nu au putut interveni pe timpul nopţii

Însă elicopterele nu au mai putut interveni din cauza vânturilor de creastă amplificate de un front atmosferic subtropical. 45 de turişti printre care şi un copil de 10 ani au fost salvaţi abia a doua zi, vineri 9 septembrie. Anual, aceste cabluri de teleferic transportă 500.000 de turişti.

Turiştilor li s-a acordat primul ajutor în Chamonix
Turiştilor li s-a acordat primul ajutor în Chamonix

„Am stat în telecabină aproape 10 ore. Am plecat împreună cu soţia pe cablu la ora 16.30. Am coborât din munţi după aproape 10 ore, pentru că din fericire am fost printre primii salvaţi. Când am ajuns în Chamonix am aflat că mai erau încă 40 de turişti prizonieri în cuştile care se mişcau în bătaia vântului, deasupra unui hău adânc de 500 de metri”, a declarat pentru ABC tv un turist american. Primarul din Chamonix, Eric Fournier a explicat că a suspendat operaţiunea de salvare pe timpul nopţii pentru a evita o altă tragedie: pierderea vieţilor unor jandarmi de munte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net