41 de morţi şi 1800 de răniţi în ciocnirile de la graniţa dintre Israel şi Gaza

Ultima actualizare:

    Foto EPA
Foto EPA

Înainte de inaugurarea ambasadei americane de Ierusalim, cu doar câteva ore, mai mult de 41 de palestiniei au fost uciși prin focuri de armă la granița dintre Isrtael în Fâșia Gaza. În mai multe puncte din apropiera frontierei, mii de palestiniei s-au adunat, iar alte grupuri mai mici au încercat să se apropie, astfel riscându-și viețile.

Mai mult de 41 de palestinieni au fot uciși, iar alte 1800 de perosane au fost grav rănite, conform Ministerului Sănătății din Gaza, citat de rt.com. Potrivit Adevărul.ro, Semiluna Roşie palestiniană a cofirmat faptul că 227 de persoane au fost rănite de armata israeliană. Israelul a declarat oficial faptul că trupele sale au folosit muniţie de război pentru a împiedica distrugerea gardului de la graniţa cu Fâşia Gaza.


    Ciocniri Gaza - IsraelFoto EPA
Ciocniri Gaza - IsraelFoto EPA

Statul palestinian, mai precis Guvernul a acuzat Israelul pentru comiterea masacrului din Fâșia Gaza, iar Turcia, la rândul ei a estimat faptul că SUA asump responsabilitatea pentru aceste tragedii.

Serviciul de securitate intern israelian, Shin Bet, a anunţat faptul că membrii mişcării palestiniene Hamas își doresc să treacă gardul de la frontiera cu Israelul dacă demonstranţii palestinieni doboară bariera de securitate.

„Militanţii terorişti Hamas nu au permisiunea de a se apropia de gard, de teamă că vor fi ucişi sau capturaţi de forţele armate israeliene, cu excepţia cazului în care gardul va cădea. Atunci, sub acoperirea mulţimii, ei vor încerca să intre în Israel cu arme şi să comită atacuri“, s-a arătat într-o declaraţie a Shin Bet, în urma mărturisirii făcute de un presupus membru al mişcării Hamas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net