33 de persoane din India au fost infectate cu HIV de un medic fals. Vinovatul a fugit din țară

Ultima actualizare:

    Cel puțin 33 de persoane au fost infectyate cu HIV din cauza neglijenței așa-zisului doctorFoto:123rf
Cel puțin 33 de persoane au fost infectyate cu HIV din cauza neglijenței așa-zisului doctorFoto:123rf

Cel puţin 33 de persoane din nordul Indiei au fost infectate cu virusul HIV de către un medic fals care le-a adimistrat injecții utilizând aceleași seringi și ace contaminate.

Cel care pretindea că este medic a părăsit regiunea anticipând  reținerea sa de către polițișt.Poliția a demarat o anchetă împotriva așa-zisului medic, a informat un oficial din cadrul autorității medicale districtuale. Potrivit acestuia, Departamentul de sănătate al statului a lansat o investigaţie în urma rapoartelor privind creşterea numărului de cazuri de infecţii cu HIV din regiunea Bangarmau.

Peste 500 de persoane au fost testate și, din păcate, în cazul a 33 dintre ele rezultatul a fost unul pozitiv. ″Localnicii susţin că medicul fals care obişnuia să îi trateze de boli obişnuite schimba rareori acele şi seringile şi de multe ori le utiliza în mod repetat″, a declarat oficialul. ″Suspectăm că majoritatea, poate chiar toate cazurile de aici, sunt cauzate de seringile şi acele contaminate, refolosite″, a adăugat el, potrivit independent.co.uk.

Calitatea serviciilor medicale din India este una îndoielnică, deficitul de personal fiind principala problemă. Milioane de oameni se bazează pe consultațiile și tratamentul prescris de niște medici falși care sunt dispuși să le ofere medicamente la un preț redus. Asociaţia Medicală din India estimează că, în ciuda campaniilor desfăşurate de autorităţile sanitare, în această ţară există un milion de persoane care practică medicina fără licenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net