27 de morți într-un atac terorist din Tunisia

Ultima actualizare:

    Cel puțin 27 de turiști au murit într-un atac terorist ce a avut loc la două hoteluri din stațiunea Sousse, în Tunisia.Foto: AP
Cel puțin 27 de turiști au murit într-un atac terorist ce a avut loc la două hoteluri din stațiunea Sousse, în Tunisia.Foto: AP

Cel puțin 27 de oameni au murit într-un atac terorist care a avut loc vineri (26 iunie) la stațiunea Sousse, din Tunisia. Mai mulţi atacatori, înarmaţi cu puşti de asalt Kalaşnikov, au pătrus în două hoteluri cu turişti. Doi dintre teroriști au fost uciși iar poliția se află pe urmele altuia.

27 de turiști au murit într-un atac terorist din Tunisia, conform mirror.co.uk. Oamenii erau germani, britanici, polonezi, spanioli și tunisieni. Nicio organizație teroristă nu a revendicat încă atacul de la cele două hoteluri din staținea Sousse. Președintele Tunisiei a declarat că acest atac este un “act criminal oribil”. Mai mulți oameni s-au adunat în centrul capitalei Tunis pentru un protest-fulger împotriva terorismului, conform bbc.com.

[[{"fid":"656487","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"atac Tunisia","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Turiștii au fost uciși pe plajă","field_subtitle[und][0][value]":"foto: Twitter"},"type":"media","attributes":{"alt":"atac Tunisia","title":"Turiștii au fost uciși pe plajă","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Update: Atacul nu a avut loc în hotel, conform informațiilor inițiale, ci pe plajă. Turiștii au fost împușcați în timp ce stăteau pe șezlonguri în apropiere de două hoteluri frecventate în special de britanici, unul dintre ele fiind hotelul Riu Imperial Marhaba.

Turiștii din hoteluri s-au baricadat în camere, după cum au fost sfătuiți de angajați. Primele declarații vin din partea unei femei de origine irlandeză:„Era în jur de ora 12.00 şi am văzut pe la 500 de metri de mine cum se prăbuşeşte un balon cu aer cald, apoi dintr-o dată a început să se tragă, după care am văzut doi oameni care urmau să se plimbe cu balonul dar, în schimb, au început să alerge spre mine. Am crezut iniţial că sunt artificii. Am fugit, mi-am luat copiii din mare, ne-am luat lucrurile şi am fugit la hotel. În timp ce alergam, chelnerii şi stafful au început să strige să fugim. Ne-am baricadat în cameră, acolo stăm şi acum”, spune femeia, citată de Adevărul.

Un alt turist, Gary Pine povestește că se afla pe plajă, iar la un moment dat i s-a părut că aude pocnitori. Imediat, acesta a văzut o explozie la hotelul de alături și spune că turiștii cazați în același hotel cu el au fost sfătuiți de către personal să se închidă în camere.

„I-am auzit pe oameni spunând că pe plajă sunt oameni înarmați care trag în turiști”, povestește un alt martor britanic, care se afla la piscina hotelului atunci când a auzit o explozie „uriașă” și a văzut oamenii fugind de pe plajă spre hotel.

[[{"fid":"656493","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"atac Tunisia","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Atacul terorist din Tunisia s-a desfășurat pe plaja din apropierea unui hotel","field_subtitle[und][0][value]":"foto: Twitter"},"type":"media","attributes":{"alt":"atac Tunisia","title":"Atacul terorist din Tunisia s-a desfășurat pe plaja din apropierea unui hotel","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Potrivit Daily Express, autoritățile iau în calcul 19 morți, iar cadavrul unuia dintre teroriști a rămas la locul faptei, alături de o armă de foc Kalașnikov, după ce a murit în schimbul de focuri cu unul dintre polițiști.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net