2 ani de teroare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Doi ani îngrozitori! Atentatul de joi, 17 august, de pe Las Ramblas, din Barcelona, este ultimul incident major orchestrat de „lupii singuratici” ai organizaţiei autointitulate Statul Islamic. A doua zi la Cambrils, Spania, a mai avut loc un incident soldat cu un mort şi încă unul în Turku Finlanda, soldat cu doi morţi.

Reprezentanţii Europol avertizează că nivelul de alertă teroristă din vestul Europei este maxim. În Spania şi Franţa, autorităţile au declanşat o amplă operaţiune de prindere a celor doi şefi de celulă teroristă, Younes Aboyaaqoub (22 de ani) şi a imamului din Ripoll, Abdelbaki Es Satty. În Marea Britanie, presa face apel la populaţie să amâne vacanţele în Europa pentru bătrânul continent este o bombă cu ceas.

Conform ultimelor informaţii din Barcelona, patru suspecţi au fost arestaţi, cinci au fost ucişi de poliţie după ce au intrat cu maşina într-un grup de oameni la Cambrils, vineri noaptea, trei au murit în explozia care a avut loc la 16 august, în Alcanar, când erau pregătite bombele ce urmau să arunce în aer Catedrala din Barcelona, iar trei sunt încă pe fugă. Sâmbătă, Regele Felipe şi Regina Letizia a Spaniei i-au vizitat pe cei 130 de răniţi la spital. 15 dintre aceştia se zbat între viaţă şi moarte, iar 25 sunt în stare foarte gravă. În cele 17 atentate din ultimii doi ani, au pierit 327 de oameni nevinovaţi şi au fost răniţi peste 1.200.


    Regele şi Regina Spaniei i-au  vizitat sâmbătă pe răniţii  atentatului
Regele şi Regina Spaniei i-au vizitat sâmbătă pe răniţii atentatului

Patru români printre victime

În atentatele care au şocat planeta şi-au pierdut viaţa şi patru români, iar alţi cinci au fost răniţi. În noiembrie 2015, la Paris, şi-au pierdut viaţa Ciprian Calciu, de 32 de ani, din Tulcea şi Mariana Lăcrămioara Pop, de 29 de ani. Ambii fiind răpuşi de gloanţele teroriştilor pe terasa La Belle Epoque. Cristian Coman, de 34 de ani, din Rovinari, a pierit sub roţile camionului de la Nisa, la 14 iulie 2016. Andreea Cristea, din Constanţa, în vârstă de 31 de ani, a murit din cauza rănilor după ce la 22 martie a fost lovită de un SUV pe podul Westminster.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net