10.000 de oameni au fost evacuați din cauza incendiilor din Franța

Ultima actualizare:

    Incendii de vegetație în zone turistice din FranțaFoto: EPA
Incendii de vegetație în zone turistice din FranțaFoto: EPA

Peste 10.000 de oameni au fost evacuați în noaptea de 25 spre 26 iulie, din sud-estul Franței, după ce 4000 de hectare de vegetație au ars în zona coastei Mării Mediterane.

Unul dintre cele mai violente incendii a izbucnit în apropierea popularei destinații Saint Tropez, iar în Corsica, sute de case au fost evacuate, în încercarea miilor de pompieri de a ține pierderile materiale, dar mai ales umane, la un prag minim. Până acum, 12 pompieri au fost răniți, iar 15 polițiști au fost afectați după ce au inhalat fum - spun autoritățile, citate de BBC.

Regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, care își dublează sau chiar triplează populația pe perioada verii, este survolată de avioane care împrăștie cantități impresionante de apă luată din mare. Turiștilor le-a fost cerut să stea în zona plajelor și să nu se întoarcă în resorturi, multe dintre ele deja distruse de flăcări.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net