10 lucruri despre păr pe care trebuie să le cunoști

Ultima actualizare:
Ai grijă să nu-ți strângi părul în coadă prea rău
Ai grijă să nu-ți strângi părul în coadă prea rău

Părul este un mijloc foarte important prin care eliminăm toxine. Ca şi epiderma, părul dezvoltat din ea are un ţesut de celule, care formează baza fiecărui fir de păr. În general, o persoană are între 300.000 și 500.000 de fire de păr pe piele.

Site-ul Buzzfeed.com a făcut o listă cu cele mai inedite lucruri pe care nu le cunoșteai despre părul tău.

Uite care sunt cele 10 ciudățenii despre păr

1. Părul facial

Părul facial creşte mai repede comparativ cu orice alt păr de pe corp. De fapt, barba unui bãrbat ar ajunge la o lungime de peste 10 metri în timpul vieţii sale dacă nu ar fi tunsă sau rasã.

2. Acarienii

Acarienii sunt organisme microscopice (0,08 – 1 mm) care trăiesc în genele ochilor noștri și se hrănesc cu celulele pielii. Există peste 50.000 de specii de acarieni.


    Ai grijă să nu-ți strângi părul în coadă prea răufoto: Buzzfeed.com
Ai grijă să nu-ți strângi părul în coadă prea răufoto: Buzzfeed.com

3. Părul prins în coadă

Dacă obișnuiești să-ți porți mai mereu părul prins coadă, te vei trezi cu chelie. Un specialist spune că procesul se numește „tracțiune alopecia” și că rezultă din tragerea repetată a părului din spate, care ajunge să nu mai crească. Tensiunea prelungirii firelor de păr slăbește foliculii de păr. Ca sfat, expertul spune să îți prinzi părul cât mai rar.

4. Cât de lung poate fi un fir de păr

Cel mai lung fir de păr care poate exista în zona pieptului (la bărbați) are 23.49500 cm.

5. Cât de repede crește un fir de păr

Părul este țesutul care crește cel mai repede pe corpul tău, după măduva osoasă. Așadar, nu este surprinzător faptul că prețul procesului de îndepărtare a părului în SUA costă sume impresionante. Specialiștii spun că părul continuă să crească. Alții susțin că organismul este dezhidratat, motiv pentru care extremitățile par mai mari (părul și unghiile).

6. Rolul genelor și al sprâncenelor

Scopul genelor și al sprâncenelor este să împiedice impuritășile să intre în ochi.

7. Viața unui fir de păr

Părul de pe corp are o durată mult mai scurtă de viață, comparativ cu părul din zona scalpului. Fie că este epilat, fie că se tocește din cauza hainelor, el nu rezistă mult. Acest tip de păr în faza activă de creștere aproximativ 30-45 de zile, în timp ce părul din zona scalpului se află în fază de creștere de la 2 până la 6 ani.

8. Cu ce ne ajută părul nazal

Dacă nu ai păr nazal, răcești mult mai des. Experții susțin că părul nazal oprește impuritățile să ajungă în plămânii noștri. Pe lângă asta, firele de păr opresc alergenii (declanșază reacțiile alergice)să intre în corpul nostru.

9.Hipertricoza

Această afecțiune reprezintă creșterea excesivă a părului numai în anumite zone ale corpului. Hipertricoza este generată de dereglările hormonale precum hiperproducția de hormoni masculini androgeni. Creșterea părului se produce anormal, în corelație cu sexul și vârsta individului afectat.

10. Ce te faci dacă îți cresc unghii în loc de păr

Există o boală care face ca unghiile să crească din fuliculii de păr, în locul firelor de păr. Specialiștii încă nu cunosc factorul declanșator a acestei boli. Conform Evz.ro o femeie s-a trezit că i-au crescut unghii pe tot corpul, în locul firelor de păr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net