Locuri numai bune de vizitat post-pandemie

Ultima actualizare:

    O noapte de cazare  în căsuța din copac  costă de la 150 lei
O noapte de cazare în căsuța din copac costă de la 150 lei

După atâta vreme în care ne-a fost interzis să ieşim din case, în sfârşit a venit momentul mult aşteptat în care ne punem bascheţii şi ne satisfacem pofta de drumeţii şi de relaxare în aer liber. Dar nu oricum, ci în locuri liniştite şi sigure, departe de gălăgie şi agitaţie. Click! vă prezintă câteva destinaţii „safe” pe care ar fi bine să nu le rataţi în următoarea perioadă!

Adio, agitaţie! Acum vacanţele vor însemna mai mult întoarcerea spre natură, drumeţii prin munţi, păduri, picnicuri în poieniţe pustii şi cazări în case mici şi intime, doar tu şi ai tăi.

Căsuţe în copaci, visul copilăriei

Vreţi să vă bucuraţi de natură şi să vă cazaţi în căsuţe din lemn, unde nu vă lipseşte nimic? Mergeţi la Transylvania Log Cabins – The hidden village retreat, la 11 km de Haţeg, în localitatea Peşteana, din judeţul Hunedoara. Afacerea este deţinută de o familie de tineri antreprenori, cu experienţă acumulată în străinătate şi care şi-au dorit să creeze în ţara lor ceva unic! „Cel mai interesant lucru la căsuţele astea este faptul că nu îţi lipseşte nimic, ba chiar te şi surprinde să găseşti în cameră boxă portabilă, cafea sau cărţi. Afară ai un hamac, grătar, lemne, un loc unde să te aşezi şi multă intimitate. Transylvania’s Heaven Log Cabin este căsuţa care oferă o privelişte de la înălţime asupra satului Peşteana!”, scrie Mădălina pe blogul ei „Călătoria din weekend”. 

Cârţa, singura mănăstire cisterciană din România! 

Pe lângă plimbări în aer liber poţi face cunoştinţă şi cu puţină cultură şi istorie a locurilor. Astfel, vei descoperi aşezări unice despre care nici măcur nu auzisei vreodată.

 Abația Cisterciană datează din anul 1200
Abația Cisterciană datează din anul 1200

La Cârţa, o frumoasă localitate din judeţul Sibiu, se află unica Abaţie Cisterciană nedistrusă din ţara noastră. La nici 50 km de municipiul Sibiu, în direcţia Făgăraş-Braşov, veţi vedea ruinele unei minunate mănăstiri fondate în 1200 de către călugării cistercieni din Burgundia, Franţa. Frumuseţea şi măreţia zidurilor, ridicate în stil gotic timpuriu, impresionează şi rămân în sufletul vizitatorilor. 

Cazare la cort, condiţii de hotel

 La Gruiu, o căsuță costă 350 de lei pe noapte
La Gruiu, o căsuță costă 350 de lei pe noapte

De câte ori n-ai visat să dormi sub cerul liber? Să priveşti stelele direct din confortul patului tău? Ei bine, vino la Vadul Oii, în Munţii Buzăului, unde glamingul Green Camp e gata să-ţi ofere o întreagă paletă de senzaţii tari: rafting, power rafting, caiac, drumeţii.


    Corturile se închiriază  cu 200 sau 320 de lei pe  noapte, în funcție de mărime
Corturile se închiriază cu 200 sau 320 de lei pe noapte, în funcție de mărime

Glamping-ul pune la dispoziţie drumeţilor 12 corturi a câte două persoane şi 4 corturi a câte patru persoane. Iar în fiecare zi poţi avea parte de aventură de-a lungul râului Buzău, la barajul Siriul sau pur şi simplu pe cărările de munte mai puţin umblate decât cele din Bucegi.

La pescuit, direct de pe pontonul casei

Pescarii au avut de suferit în perioada de izolare la domiciliu. Cum se face vremea mai frumoasă, undiţele încep să freamăte. Dar ca să nu te scoli cu noaptea-n cap şi să pleci pe baltă, pentru că atunci trage crapul mai bine!, te învăţăm un truc. Caută bălţi de pescuit cu căsuţe care se închiriază peste noapte. Te cazezi aici una sau două nopţi şi sigur vei avea parte de o partidă de pescuit de neuitat.

Corturile se închiriază  cu 200 sau 320 de lei pe  noapte, în funcție de mărime
Corturile se închiriază cu 200 sau 320 de lei pe noapte, în funcție de mărime

De exemplu, la 35 km de Bucureşti se află Domeniul Gruiu. Aici poţi închiria căsuţe de lemn cu vedere la lac, cu un dormitor şi baie. Ai toate condiţiile, chiar şi tv. Domeniul Gruiu are un loc de joacă pentru copii. După o zi de drumeţii sau pescuit, oaspeţii se pot relaxa în grădină ori în zona de lounge comună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net