Iată palatele zburătoare ale miliardarilor!

Ultima actualizare:

    Miliardarul uzbek Alisher Usmanov are cea mai scumpă  aeronavă din lume evaluată la peste 450 de milioane de dolari
Miliardarul uzbek Alisher Usmanov are cea mai scumpă aeronavă din lume evaluată la peste 450 de milioane de dolari

Când ai miliarde de dolari în conturi, ai grijă ca atunci când zbori să nu îţi lipsească deloc confortul. Recent, dezvăluirile din scandalul dosarelor Paradise Papers au arătat că majoritatea bogătaşilor planetei au folosit fonduri de investiţii din paradisuri fiscale pentru a-şi dichisi aeronavele. Pe lista acuzaţilor se află inclusiv Lewis Hamilton. Cu acest prilej au fost luate la bani mărunţi toate avioanele bogătaşilor.

Omul de afaceri uzbek Alisher Usmanov (64 de ani) şi-a cumpărat un Airbus A340-300 după ce şi-a vândut acţiunile deţinute la Facebook. El a cheltuit în urmă cu câţiva ani 238 de milioane de dolari. Usmanov are o avere estimată la peste 15,5 miliarde de dolari, aşa că a transformat complet aeronava care este cea mai luxoasă din Rusia. Avionul a fost botezat Bourkhan, după numele tatălui său şi îl depăşeşte cu mult pe Iliuşinul II-96 deţinut de Vladimir Putin. Usmanov a cheltuit peste 200 de milioane de dolari modificând interiorul şi instalând tehnologie de apărare de ultimă generaţie. Avionul transatlantic are inclusiv o cameră de panică, special concepută pentru a salva viaţa pasagerilor VIP inclusiv în cazul unei prăbuşiri.

Prinţul Al-Waleed bin Talal (62 de ani) şi-a cumpărat acum câţiva ani un Airbus 380, dar nu a apucat să îl modifice după gustul său. Aşa că avionul luxos cu care zboară rămâne un Boeing 747-400 care e evaluat la 200 de milioane de dolari. Prinţul are o avere de 18 miliarde de dolari. Avionul care are o capacitate de 400 de pasageri, a fost conceput pentru 100 de invitaţi, are în centru un tron de aur masiv şi o masă de conferinţe cu 14 locuri din lemn masiv încrustat cu aur. Are două dormitoare prezidenţiale şi 11 servitori la bord.Roman Abramovici (51 de ani) are o avere de 9,6 miliarde de dolari şi este patronul echipei de fotbal engleze Chelsea. Pe lângă colecţia de iahturi de lux estimate la peste 1,5 miliarde de dolari, el deţine un avion Boeing 767-33A/ER evaluat la 170 de milioane de dolari. Avionul a fost conceput pentru a transporta 300 de oameni, dar a fost modificat pentru mai puţin de 100. Are două dormitoare luxoase, din lemn de alun şi decoraţiuni interioare din aur. Camera de mese este concepută pentru 30 de persoane. Cu acest avion zboară fotbaliştii şi la bordul lui au loc întâlnirile de afaceri.

simeon stalpnicul png

Joseph Lau (66 de ani) este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din Hong Kong. El are o avere de peste 15,3 miliarde de dolari şi are cel mai mare şi luxos avion din lume. Dreamliner-ul său este evaluat la peste 160 de milioane de dolari şi este decorat cu mult bun gust. Avionul Boeing 747-81. Aeronava (n.r. cel mai mare din lume) e compatimentat pe două etaje, are patru motoare uriaşe, aripi personalizate şi fuselaj extins. Avionul are o sală de conferinţe imensă, dormitoare pentru oaspeţi, sală de gimnastică, camere de panică şi pereţi cu panouri LCD.Donald Trump (71 de ani) nu putea lipsi din top. Avionul său Boeing 757-200 e numit Trump Force One şi a zburat pentru prima oară în mai 1991. În 1995, a fost cumpărat de Paul Allen, co-fondatorul Microsoft şi folosit de către companie timp de 15 ani. În 2011, e cumpărat de actualul preşedinte american şi recondiţionat complet. Avionul are motoare Rolls-Royce RB211 şi atinge o viteză de peste 930 km/h. Poate zbura fără oprire 4.400 de mile şi are o capacitate de 228 de pasageri (n.r. după recondiţionare doar 43 de pasageri). Înclusiv centurile de siguranţă sunt aurite, iar toaletele aurite sunt din marmură veneţiană. Avionul e dotat cu tehnologie de ultimă generaţie.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net