VIDEO Feribot în flăcări în Adriatică. O româncă, la bord

Ultima actualizare:

    Feribotul "Norman Atlantic" transporta 478 de persoane şi 222 de maşinicaptură Sky News
Feribotul "Norman Atlantic" transporta 478 de persoane şi 222 de maşinicaptură Sky News

Un feribot sub pavilion italian a luat foc duminică în apele Mării Adriatice, în apropierea insulei Corfu, aparţinând Greciei

UPDATE Românca aflată la bordul feribotului a fost salvată! Ministerul de Externe precizează că femeia aflată pe feribotul italian la bordul căruia a izbucnit un incendiu a luat legătura cu mama sa căreia i-a transmis că a fost salvată de o navă în cursul după-amiezii de duminică, potrivit Mediafax.

UPDATE Un bărbat a murit duminică în urma incendiului de la bordul feribotului "Norman Atlantic", care asigura o legătură între Patras (Grecia) şi Ancona (Italia), a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului grec al Marinei Comericale şi Mării, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt a declarat că a obţinut această informaţie de la autorităţile italiene şi că nu este în măsură să ofere nici numele şi nici naţionalitatea victimei.

El a declarat că o femeie care se afla pe vapor în acelaşi loc în care se afla victima a putut să fie salvată şi transportată la Brindisi, în Italia.

O operaţiune de salvare a început în largul Greciei, în vederea evacuării celor 478 de persoane de la bordul feribotului italian "Norman Atlantic". Printre  pasageri se află şi o româncă, potrivit Realitatea TV.

Incendiul se pare că a izbucnit pe puntea pentru maşini, pe care se aflau 222 de vehicule. Însă căldura a cuprins rapid întreaga navă.

"Tălpile de la încălţăminte începeau să ni se topească, în cabina de recepţie", a declarat pentru televiziunea greacă Mega unul dintre pasagerii deja transferaţi către altă navă.

O persoană de cetăţenie română, la bord

Ambasada României la Atena a obţinută lista de pasageri a navei Norman Atlantic care efectua o cursă între Grecia şi Italia şi această listă "cuprinde şi o persoană în dreptul căreia se menţionează cetățenia română, nefiind precizat prenumele ci doar numele", a anunţat Ministerul român de Externe, potrivit Mediafax.

"Norman Atlantic", care navighează sub pavilion italian, este operată de către compania greacă Anek, ce nu a putut să fie contactată duminică dimineaţa. Ea a plecat din portul grec Patras duminică dimineaţa, la ora locală 5.30 (5.30, ora României), către portul italian Ancona, şi a emis un semnal de ajutor în timp ce se afla la 33 de mile maritime (aproximativ 61 de kilometri) de insuliţa greacă Othonoi, situată la mai puţin de 100 de kilometri de coastele italiene.

Poziţia în care se afla feribotul "Norman Atlantic" în momentul izbucnirii incendiului
Poziţia în care se afla feribotul "Norman Atlantic" în momentul izbucnirii incendiului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net