Văduva teroristului vrea răzbunare! Franţa rămâne în teroare!

Ultima actualizare:

    fotografii: AP / Rexfeatures / Liveleak.com / ClicK! / AFP
fotografii: AP / Rexfeatures / Liveleak.com / ClicK! / AFP

Franţa rămâne în teroare! După 58 de ore de coşmar, fraţii Chérif şi Said Kouachi şi prietenul lor, Amedy Coulibaly, au fost anihilaţi de forţele de ordine după un asediu care a durat mai bine de opt ore. Soţia lui Coulibaly a scăpat, însă vrea răzbunare.

17:00, Paris, magazinul evreiesc din Vincennes. După ce ucide cu sânge rece patru ostatici, Amedy Coulibaly telefonează la un post TV pentru a face declaraţii în legătură cu gestul lui. Este vorba de acelaşi post la care sunaseră şi fraţii Kouachi, care luaseră un ostatic şi se ascunseseră într-o tipografie din oraşul Dammartin-en-Goële, situat la 30 km de Paris. Recunoaşte că el a ucis-o pe poliţista Clarissa Jean-Philippe (26 de ani) în schimbul de focuri din 8 ianuarie, de la Monrouge, Paris, şi ameninţă că va ucide ostaticii “pe care îi urăşte pentru că sunt evrei” dacă fraţii Kouachi nu sunt eliberaţi. Nu închide bine telefonul şi poliţia rămâne pe fir. Îl aude pe terorist spunându-şi rugăciunea de dinainte de sacrificiu şi demarează atacul. În acelaşi timp, la 30 km distanţă, fraţii Kouachi cad răpuşi de gloanţe după ce încearcă să spargă încercuirea. E declanşată operaţiunea de salvare  a ostaticilor din maazin şi teroristul e ucis cu peste 25 de gloanţe. În ambuscada creată, soţia de 26 de ani a lui Coulibaly, Hayat Boumeddiene, care participase atât la uciderea poliţistei cât şi la luarea de ostatici din magazin, se face nevăzută. Ea e înarmată până în dinţi şi vrea să îşi ducă la bun sfârşit misiunea. Ea e soţia teroristului dinainte de 2010, când Coulibali a fost închis pentru implicarea în acţiuni teroriste organizate de o grupare militară islamică algeriană. Ieri, mai multe persoane au anunţat poliţia că ar fi văzut-o pe văduvă la Parcul Disney şi la un magazin de mobilă, însă tânăra nu a fost prinsă. Până va fi prinsă, Franţa rămâne sub stare de alertă maximă.

Măcel la magazinul evreiesc: patru  ostatici morţi şi atentatorul răpus cu  peste 25 de gloanţe
Măcel la magazinul evreiesc: patru ostatici morţi şi atentatorul răpus cu peste 25 de gloanţe

La final,  magazinul arăta  ca un câmp  de luptă
La final, magazinul arăta ca un câmp de luptă

Amedy Coulibaly (32 de ani)  a fost răpus în faţa magazinului
Amedy Coulibaly (32 de ani) a fost răpus în faţa magazinului

Hayat Boumeddiene, 26 de ani,  provine dintr-o familie cu 7 copii şi a  crescut în suburbia pariziană Nanterre
Hayat Boumeddiene, 26 de ani, provine dintr-o familie cu 7 copii şi a crescut în suburbia pariziană Nanterre

Flash news

Q Al Qaeda a revendicat atentatele. Al-Qaida în Peninsula Arabia a organizat şi a condus atacul comis la redacţia Charlie Hebdo, afirmă Harith bin Ghazi Al-Nadhari, un lider al organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia. Acesta a ţinut să anunţe că vor urma atacuri în SUA, Franţa şi Marea Britanie pentru “lipsa de respect faţă de profetul Mohamed”.

Q Ostaticii ascunşi în frigider. Ilan îşi făcea cumpărăturile în cartierul său din Paris, la magazinul Hyper Cacher din zona Porte de Vincennes, când Amedy Coulibaly a intrat în magazin şi a început să tragă cu un Kalaşnikov. Atât el cât şi fiul său s-au ascuns în camera frigorifică, împreună cu alţi patru ostatici. Au stat aici cinci ore până când au fost salvaţi de poliţie.

Q Franţa în alertă maximă.Peste un milion de oameni, aşteptaţi la mitingul de azi, din Paris, organizat în memoria victimelor atentatelor. «Toate măsurile au fost luate pentru a asigura securitatea», a afirmat sâmbătă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Vor fi mobilizaţi încă 500 de militari pentru a securiza clădirile din Paris.

Q Klaus Iohannis, prezent la miting. Preşedintele Klaus Iohannis participă azi la «marşul solidarităţii», din Paris, alături de Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy. La eveniment mai sunt aşteptaţi: Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net