Sinistraţii uraganului Sandy vor fi cazaţi într-o închisoare dezafectată

Ultima actualizare:

    Peste 5.000 de oameni au cerut ajutor de cazare
Peste 5.000 de oameni au cerut ajutor de cazare

Peste 400.000 de locuinţe din New York sunt încă în beznă, iar guvernatorul statului, Andrew Cuomo, estimează un sfert dintre acestea nu vor avea curent în următoarele câteva luni.

Peste 5.000 de oameni au cerut ajutor de cazare, însă deocamdată au fost rezolvate doar câteva zeci de cereri. Potrivit unor estimări realizate de autorităţile newyorkeze, aproximativ 40.000 de oameni au nevoie de un acoperiş asupra capului, mai ales acum că temperaturile sunt în continuă scădere.

Având în vedere situaţia disperată în care se află locuitorii săi, autorităţile newyorkeze se gândesc să cazeze o parte dintre sinistraţi într-o puşcărie închisă recent, notează cotidianul The New York Post.

Închisă în luna decembrie a anului trecut, închisoarea Arthur Kill din Staten Island poate adăposti aproximativ 900 de oameni.

Cu câteva mici ajustări, închisoarea poate fi din nou funcţională. "Problema e că a fost închisă în urmă cu un an, iar toate componentele de infrastructură, precum boilerele şi sistemul de canalizare, au fost scoase din funcţiune", a declarat un reprezentant al penitenciarelor din statul New York.

Ideea de a locui peste iarnă într-o celulă nu prea îi încântă pe newyorkezi. "Am pierdut totul, mai puţin mândria. N-avem de ce să stăm într-o închisoare", a declarat pentru "The New York Post" Wally Martinez (44 ani), care locuieşte într-un centru alături de soţia sa, cei doi copii şi câinele lor. "Fratele meu a fost închis acolo, iar mama obişnuia să-l viziteze. Îmi povestea cât de nefericit părea şi cât de murdară şi dezgustătoare era închisoarea", a mai spus Wally.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net