Un autocar plin cu români s-a răsturnat în Bulgaria. O persoană a murit

Ultima actualizare:

    Doi români au fost foarte grav răniți (foto:delmagyar.hu)
Doi români au fost foarte grav răniți (foto:delmagyar.hu)

Un autocar cu turişti români a fost implicat, duminică dimineaţa, într-un accident grav în Bulgaria, potrivit România TV. U turist a murit şi alţi 14 au fost răniţi după ce maşina s-a răsturnat.

UPDATE ORA 11.47 Potrivit Ministerului de Afaceri Externe al României, la bordul autocarului se aflau 32 de persoane. Autocarul a alunecat într-un şanţ din apropierea localităţii ungare Mako, doi cetăţeni români fiind răniţi grav, iar 11, uşor. În prezent, autorităţile ungare fac manevre de descarcerare, relatează Mediafax.

UPDATE: Primul elicopter a ajuns în Bucureşti în jurul orei 13. În el se afla o femeie grav rănită în accidentul din Bulgaria, conform romaniatv.net. Pacienta urmează sa fie internată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Al doilea elicopter SMURD trimis în Bulgaria a ajuns cu a doua victimă în jurul orei 14. Autorităţile au pregătit şi un al treilea elicopter, de tip MI 17, al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care va decola spre Bulgaria, şi care va aduce în ţară ultimele patru persoane grav rănite.

"La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenţii medicale de urgenţă, formate din medici şi asistenţi SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniţilor şi vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului. (...) Întreaga operaţiune de intervenţie medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI", precizează MAI.La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria şi ataşatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistenţă consulară cetăţenilor români, victime ale accidentului. 

Autocarul în care se aflau 25 de turişti români se întorcea de la Kusadasi când s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în pasul Republika, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo, din Bulgaria, într-o zonă muntoasă cu multe serpentine, potrivit România TV

Autocarul cu turişti români s-a răsturnat într-o curbă. O persoană a murit şi 14 au fost rănite, dintre care cinci se află în stare gravă. Printre victime nu se află copii.

Trei elicoptere SMURD vor aduce în ţară şase dintre răniţii din accidentul produs duminică dimineaţă în Bulgaria, cinci dintre aceştia fiind în stare gravă, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne.

Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi şoferi, care, date fiind distanţele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, răniţii au fost transportaţi la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma să fie aduşi la Bucureşti, cu elicoptere SMURD, conform Mediafax.

"Din primele informaţii, carosabilul era umed la ora accidentului şi se pare că şoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

La locul accidentului s-au deplasat ataşatul pe afaceri interne al României şi reprezentanţi ai Consulatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net