„UE va muri!” Vezi cine a spus asta!

Ultima actualizare:

    Le Pen este șefa Frontului Național din Franța
Le Pen este șefa Frontului Național din Franța

Uniunea Europeană va dispărea, a declarat duminică, Marine Le Pen, candidata de extremă-dreapta la alegerile din Franţa, potrivit news.ro. Ea a promis, de asemenea, că va apăra Franţa de globalizare, relatează Reuters.

Impulsionată de victoria neaşteptată a lui Donald Trump în alegerile din Statele Unite şi de votul pentru ieşirea Marii din UE, şefa Frontului Naţional, partid eurosceptic şi antiimigranţi, a subliniat la un miting electoral din Lille că alegerile din Franţa vor fi următorul pas în ceea ce a descris drept o rebeliune globală a popoarelor.

„Uniunea Europeană va muri, pentru că oamenii nu o mai vor (…), imperiile arogante şi hegemonice sunt destinate să piară”, le-a spus Le Pen susţinătorilor săi.

„A venit momentul să înfrângem globalizatorii”, a adăugat ea, acuzându-i pe principalii săi rivali, Emmanuel Macron, de centru, şi conservatorul Francois Fillon, de “trădare” pentru politicile pro-UE şi pro-piaţă liberă pe care le promovează.

Ea a dat, însă, asigurări că va încerca să înlocuiască blocul comunitar cu o “altă Europă”, o “Europă a popoarelor”, bazată pe o cooperare între naţiuni.

„Trebuie acţionat într-un mod rational, bine-pregătit”, a spus ea anterior într-un interviu pe Le Parisien. „Nu vreau haos. În cadrul calendarului de negocieri pe care vrea să îl implementez (…), (retragerea din Zona – n.r.) euro ar fi ultimul pas, pentru că vreau să aştept rezultatul alegerilor din Germania, din toamnă, înainte de o renegociere”, a adăugat politiciana.

Sondajele de opinie o creditează pe Le Pen cu un rezultatul bun în primul tur de scrutin al alegerilor, din 23 aprilie, dar anunţă o înfrângerea sa în al doilea tur, din 7 mai, când ar urma să îl înfrunte pe Macron.

Cu toate acestea, numărul mare de alegători indecişi înseamnă că rezultatul este imprevizibil şi că motivarea oamenilor să iasă la vot va fi crucială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net