Poliţia a trecut de partea protestatarilor, la Kiev

Ultima actualizare:

    Ieri dimineaţă s-a semnat un act de pace la Kiev
Ieri dimineaţă s-a semnat un act de pace la Kiev

Protestatarii ucrainieni au preluat controlul asupra sediului administraţiei prezidenţiale şi a întregii Capitale. Poliţia s-a declarat "alături de popor" şi a adăugat că vrea "schimbări rapide", a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Preşedintele ucrainean a părăsit Kievul, a declarat unul dintre reprezentanţii Opoziţiei, Vitali Kliciko, în Parlament. Opoziţia cere demiterea acestuia şi alegeri prezidenţiale anticipate în luna mai. Site-ul în limba rusa Versii.com scria ieri că Ianukovici plănuieşte să demisioneze. El ar fi plecat la Harkov împreună cu oficiali de rang înalt pentru a discuta formarea unui guvern separat în sud-estul ţării şi Crimeea. Însă preşedintele ucrainean a anunţat ulterior că nu intenţionează să demisioneze şi a acuzat o lovitură de stat.

În acelaşi timp, parlamentul ucrainean a semnat o lege pentru eliberarea fostului premier Iulia Timoşenko. Ea a fost condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în calitatea de prim-ministru, a semnat acorduri în domeniul gazelor cu Rusia considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean. Kievul s-a confruntat săptămâna trecută cu cea mai neagră săptămână a protestelor împotriva preşedintelui Ianukovici care au început în noiembrie 2013. Peste 130 de oameni au fost ucişi şi peste 1.300 au fost răniţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net