Ucraina, dată în judecată la CEDO de mama unei victime a tragediei aviatice MH17

Ultima actualizare:

    Locul unde şi-au pierdut viaţa 298 de persoaneFoto Getty
Locul unde şi-au pierdut viaţa 298 de persoaneFoto Getty

Mama unei victime germane a avionului MH17 al companiei Malaysia Airlines, prăbuşit în iulie, a atacat Ucraina la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), reproşând Kievului că nu a închis spaţiul aerian pentru zborurile civile deşi zona era în război.

Reclamanta a depus cererea împotriva statului ucrainean săptămâna trecută, precizează cotidianul german Bild în ediţia sa de duminică, citat de mediafax.ro. Femeia cere despăgubiri în valoare de 800.000 de euro pentru omucidere prin imprudenţă. Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă la 17 iulie, în estul Ucrainei, deasupra teritoriului controlat de rebelii proruşi. Toate cele 298 de persoane de la bord, majoritatea olandezi, au murit în urma prăbuşirii.

Kievul şi occidentalii au acuzat Rusia că le-a furnizat rebelilor racheta care ar fi doborât aparatul de zbor, ceea ce Moscova şi separatiştii dezmint, acuzând la rândul lor forţele ucrainene. În plângerea sa, mama victimei germane reproşează statului ucrainean că nu şi-a închis spaţiul aerian pentru zborurile civile, în pofida luptelor care se înregistrau în estul ţării, precizează ziarul.

Conform reclamantei, Ucraina nu şi-a închis spaţiul aerian pentru că nu voia să renunţe la veniturile obţinute din dreptul de survolare a teritoriului său, adaugă Bild. La vremea respectivă, cele aproximativ 700 de curse aeriene care survolau teritoriul său îi aduceau Ucrainei milioane de dolari pe lună, continuă cotidianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net