Trump, asemenea regelui spartan Leonidas, va avea o gardă de 300 de oameni

Ultima actualizare:

    Viitorul președinte al SUA, Donald Trump, se simte perfect în mijlocul militarilor al căror șef va deveni oficial în mai puțin de două lunifoto: GettyImages
Viitorul președinte al SUA, Donald Trump, se simte perfect în mijlocul militarilor al căror șef va deveni oficial în mai puțin de două lunifoto: GettyImages

Alegerea lui Donald Trump în postura de președinte ale Statelor Unite ale Americii, al 45-lea în ordinea cronologică, le va da americanilor mult mai multă bătăie de cap decât își închipuiau. Și bineînțeles le va scoate din buzunare și o groază de bani.

În primul rând pare că devine din ce în ce mai evident scenariul conform căruia viitorul președinte va sta mai mult în clădirea sa de birouri din New York, unde deține și un fastuos apartament prezidențial, decât la Washington, în Casa Albă. Apoi, amănuntul conform căruia soția și copilul lui Donald Trump vor locui constant la New York, mai ales că Barron tocmai a început recent primul său an de școală, aduce după sine și evidența faptului că și capul familiei va sta cât mai mult posibil alături de familia sa.  

De asemenea, Trump și-a exprima déjà public opțiunea legată de simpatia față de New-York, în dauna oricărui alt oraș american și se pare că nici măcar Casa Albă nu va reuși să-l seducă prea tare și să-i schimbe opinia. Caz în care Trump va fi cu totul și cu totul neobișnuit pentru un președinte al Statelor Unite.

Donald Trump, un fan de seamă al New York-ului

Presa nord-americană speculează și un alt amănunt interesant: Donald Trump pare că-și pregătește cel mai bine „planurile de luptă” în incinta casei, pe durata recentei campanii electorale el organizându-și propriul „cartier general” la etajul al XV-lea al Turnului său, adică doar un etaj mai jos față de reședința sa oficială.

Ca atare, Serviciul Secret, cel care răspunde de securitatea președintelui în exercițiu și a familie sale, va fi obligat „să închirieze” cel puțin două etaje ale Turnului Trump, cele cu numerele XV și XVII, în vederea oferirii unei protecții la cel mai înalt nivel.

Și asta în condițiile în care New Yorkul nu e doar cea mai aglomerată metropolă nord-americană, dar și una dintre cele mai „agitate”, în care nu prea se face diferența între noapte și zi.

În aceste condiții Serviciul Secret și-ar fi făcut déjà calculele pentru chirie. Ca atare, conform presei americane, cele două etaje vor costa anual cel puțin trei milioane de dolari.

La această sumă se va adăuga, cu siguranță, plata orelor suplimentare pentru poliștii new-yorkezi care vor păzi și ei „castelul” lui Donald Trump.

Trump și cei 300 de „spartani americani” vor locui în buricul celei mai mari metropole americane

Per total, presa nord-americană speculează déjà amănuntul conform căruia circa 300 de membri ai Serviciului Secret și ai poliției new-yorkeze vor deveni, cu sau fără voia lor, zilnic, colegi de apartament cu noul șef al statului. Și, de ce nu, tot atâtea ținte ale unei eventuale noi tentative de agresiune militară contra SUA, după modelul celor de acum 15 ani?!

După cum nu e exclus, cel puțin în perioadele în care președintele Donald Trump revine acasă, ca bulevardul Fifth Avenue, unul dintre cele mai mari din lume, aflat în chiar inima selectului cartier Manhattan, pe raza căruia e amplasat Turnul Trump, să fie închis accesului public, cel puțin pe anumite porțiuni.

Donald Trump va prelua oficial președinția Statelor Unite ale Americii vineri, 20 ianuarie 2017.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net