Clipe emoţionante în Barcelona: «Trebuie să îmbrățișez un musulman!»

Ultima actualizare:

    Mii de lumânări luminează bulevarul unde a avut loc incidentul Foto: Getty
Mii de lumânări luminează bulevarul unde a avut loc incidentul Foto: Getty

În pofida celor întâmplate în timpului atacului de la Barcelona, locuitorii Spaniei nu îşi vor schimba modul de a fi şi diversitatea culturală care le caracterizează ţara. Miercuri, 24 august, a avut loc un moment emoţionant, grăitor pentru puterea de iertare de care poate da dovadă un popor rănit în profunzime de pierderea propriilor cetăţeni.

Javiez Martinez, tatăl băiatului de 3 ani ucis în atacul de pe Rambla, a cerut ieri, cu ochii în lacrimi, după ce a ieşit de la reuniunea religioasă la care participa, să îmbrăţişeze un musulman. "Trebuie să îmbrăţişez un mulsuman" au fost cuvintele pe care le-a rostit, cuprins de tristeţe, Javier. El şi imamul Dris Salym au stat îmbrăţişaţi preţ de câteva secunde, plângând, în timp ce soţia lui Javier încerca să îi liniştească. Gestul tatălui este unul care indică dorinţa arzătoare acestuia de a putea ierta şi de a depăşi tragedia care a avut loc în familia sa.


    Tatăl copilului ucis a dorit să îmbrăşeze un muslman Foto: travelporelmundo.com
Tatăl copilului ucis a dorit să îmbrăşeze un muslman Foto: travelporelmundo.com

Nu doar gestul său a fost unul uimitor, ci şi mesajul pe care Barcelona l-a transmis lumii întregi. Consiliul Local Barcelona a organizat un eveniment interconfesional în onoarea celor care şi-au pierdut viaţa, desfăşurat aproape de bulevardul Rambla. Numele celor ucişi au fost rostite de actriţa Carme Sansa, care a condus ceremonia şi a rostit un mesaj plin de pacifism: „Suntem aici să ținem capul sus și să spunem că noi nu ne temem. Barcelona privește drept înainte și ar trebui să rămână ceea ce este -un oraș deschis, divers și primitor, de care suntem mândri Mai mult ca oricând, trebuie să apărăm modelul nostru de diversitate, el este forța noastră. Trebuie să ne amintim cuvintele lui Gandhi: Nu există cale spre pace, pentru că pacea este calea.

Diversitatea culturală a acelor care au participat la eveniment a fost evidentă. În sală s-au aflat peste 300 de persoane, reprezentând diferite confesiuni şi grupuri. La ceremonie au fost prezenţe chiar şi persoane atee.

Au fost invitate şi oficalităţi, printre care primarul Ada Colau, ministrul Justiţiei, preşedintele Parlamentului, Carme Forcadell. Toţi cei prezenţi au ascultat mesaje având ca temă pacea mondială şi drepturile omului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net