Trăieşte de 110 zile pe aeroport. Un estonian nu a mai putut părăsi terminalul din Manila din martie

Ultima actualizare:

    Se uită cu jind  la avioanele  care pleacă  şi speră să-şi  recupereze  paşaportul
Se uită cu jind la avioanele care pleacă şi speră să-şi recupereze paşaportul

Trăieşte în aeroport de peste 100 de zile. Roman Trofimov a ajuns pe aeroportul din Manila, Filipine la 20 martie, la bordul unei aeronave Air Asia. De atunci şi până acum, aeroportul a devenit casa lui pentru că nu a mai putut pleca.

Roman Trofimov trăieşte un coşmar demn de cărţile lui Kafka. El a ajuns în Manila, Filipine, la 20 martie şi de atunci face eforturi disperate să fie ajutat de autorităţi. Estonianul a declarat că a rămas fără paşaport când a trecut de biroul de Imigrări, aşa că a fost imposibil pentru el ca Air Asia să îl transporte în Thailanda. A venit apoi pandemia de COVID-19 şi întreaga planetă a blocat sute de mii de curse aeriene. Însă Trofimov a sperat că se va putea întoarce la Bangkok, Thailanda, pentru că aici numărul cazurilor de îmbolnăviri era ţinut sub control de autorităţi. Speranţele au fost deşarte însă.

A urmat suspendarea curselor aeriene din sudul Asiei, autorităţile filipineze nu i-au permis intrarea pe teritoriul ţării pentru că vizele nu au mai fost eliberate. Aşa că singura lui casă a rămas ”ţara nimănui”, adică aeroportul. El a fost blocat în terminalul aeroportului din Manila şi la 7 iulie a bifat exact 110 zile de când a transformat zona de tranzit în a doua casă a lui.

Iniţial, turistul estonian spera să ajungă în provincia Cebu, din Filipine, şi trebuia să se suie într-o cursă către destinaţia lui la 20 martie. A fost despăgubit pentru cursa suspendată, dar situaţia nu s-a schimbat. Postul de televiziune estonian ERR a explicat că Trofimov avea un ”paşaport gri”, document specific persoanelor cu cetăţenie neclară. El a rămas fără paşaport, după ce actul i-a fost reţinut la biroul de Imigrări. A cerut ajutorul Ambasadei estoniene, iar autorităţile au spus că a refuzat un zbor de repatriere pe motiv că ”ambasada i-a cerut să achite 1.500 de euro”. În replică, oficialităţile din cadrul Ministerului Afacerilor Externe au declarat că ”Trofimov şi-a asumat riscul atunci când a călătorit într-o perioadă când se suspendau cursele aeriene”.

Poveste ca-n filmul «Terminalul»

Povestea lui Trofimov seamănă izbitor de tare cu cea din filmul ”Terminalul”, 2004, cu Tom Hanks. Personajul Viktor, interpretat de Hanks, ajunge pe aeroportul J.F.K. din New York din ţara lui de origine Krakozhia şi se trezeşte că paşaportul lui nu mai e valid după ce în Krakozhia are loc o lovitură de stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net